Autószerviz Budapest vonzáskörzetében annyi, mint égen a csillag, de hogyan válasszunk közülük? Új autó vásárlásakor még köt minket a márkaszerviz, de a garancia lejárta után ez már nincs így és a teljesen szabad versenyfeltételek között is jól teljesítő műhelyek között is válogathatunk. 5 szempontot ajánlunk, amit mindenképpen érdemes vizsgálni a mérlegeléskor.

1) Ügyintézés

A jó szerviz könnyen elérhető és tisztán, egyértelműen kommunikáló ügyfélszolgálattal rendelkezik, ahol az időpontfoglalás zökkenőmentesen intézhető. A vizsgálatokra és a szükséges javításokra rövid időn belül sor kerülhet, nincs hosszú várakozási idő.

2) Szakértelem

Minden kétkezi tevékenységnél munkaerőhiány tapasztalható, nincs ez másként az autószervizek esetében sem. A képzett és megbecsült, így állandó csapattal dolgozó műhelyek színvonala is stabilabb, megbízhatóbb. Egy családi vállalkozáson alapuló szerviz – mint például az Autó Pátkai – kiszámítható teljesítményt nyújt, ahol a névadó család évtizedek óta viszi vállán az üzletet.

3) Felszereltség

A modern gépjárművek javítása már rengeteg célszerszámot igényel. Az autódiagnosztika komoly számítástechnikai hátteret is feltételez. Ma már nem lehet pusztán néhány bevált fogó segítségével szétszedni és összerakni egy járművet. A komoly felszerelés ugyanakkor mit sem ér, ha nincs olyan képzett munkaerő, aki megfelelően használni is tudja. A tapasztalt munkatársak és a szerviz felszereltsége együttesen teszi lehetővé a hatékony munkavégzést.

4) Alaposság

A legjobb szervizek nem csak akut tűzoltást végeznek, nem csak éppen működőképessé teszik járművünket, hanem arra törekednek, hogy folyamatos karbantartás mellett mindig megbízhatóan támaszkodhassunk gépkocsinkra. Mindegy, hogy csak egy akkumulátor cserében kértünk segítséget, a szerelők nyitott szemmel figyelik az esetleges hibák, kopások jeleit, amire figyelmeztetnek és ezzel későbbi problémáktól óvhatnak meg minket. Minden igazán jó autószerviz műszaki vizsga felkészítést is vállal.

5) Garancia

A garancia bizonyos mértékig kötelező az autószervizek számára. Az elvégzett javításokra jellemzően fél év, míg a beépített alkatrészekre egy év a jótállás a megbízható műhelyekben.

Ajánlott cikkek