Az esküvői divat folyamatosan változik és fejlődik, inspirációt merítve a múltból, miközben új elemekkel gazdagítja a jelen trendjeit. Az idei szezonban az 1980-as évek ikonikus divatjától inspirált menyasszonyi ruhák újra feltűnnek a köztudatban. Azok a csillogó, gazdagon díszített költemények, melyek a 80-as években népszerűek voltak, most újra felfedezésre várnak. Ha szívesen azonosulunk a glamour-os életérzéssel, akkor érdemes megtekintenünk a legnagyobb tervezők által megálmodott kreációkat az Almássy Éva exkluzív menyasszonyi ruha szalon falai között.

Merészség és extravagancia

Az 1980-as évek menyasszonyi ruha trendjeit nem a visszafogottság és a minimalizmus hatotta át. A hangsúlyos színek, a túlméretezett vállak, a flitterek, a strasszok, a gigászi masnik és a csillogó anyagok jelentősen meghatározták az akkori divatot. Most, évtizedekkel később, ezek a stíluselemek visszatérnek a menyasszonyi divatba, hogy kifinomultabb és modernebb köntösben ismét elcsábítsák a menyasszonyok szívét.

A flitterek és a strasszok ismét a figyelem középpontjába kerültek, így ha valódi királynőkként szeretnénk tündökölni, akkor nem kell megalkuvást kötnünk a csillogás terén. Különleges megoldás lehet, ha a ragyogó részletek kizárólag a menyasszonyi ruha egyes részletein jelennek meg, például az ujjakon, a háti szakaszon, vagy beborítják a szoknya egészét. Az apró fények játéka lenyűgöző látványt teremt, amely tökéletesen illik az esküvői ceremóniákhoz és az ünnepi hangulathoz.

Pompás ékszerek és kiegészítők

Az 1980-as évek stílusa nem csak a ruhákra korlátozódik. Az esküvői kiegészítők és ékszerek terén is merészebb megközelítésekre számíthatunk. A nagy méretű, káprázatos fülbevalók és az egymásra rétegezett csillogó karkötők most nagyon divatosak, de ügyeljünk rá, hogy ne viseljük őket a menyasszonyi ruha rovására.

Egy egyedi strasszokkal díszített boleró, vagy egy feltűnő, szinte ékszernek beillő menyasszonyi cipő izgalmas színfoltja lehet az öltözékünknek.

Végső gondolat

Bármelyik kollekció nyerje is el a tetszésünket, bízzunk meg bátran a saját intuíciónkban. Támpontként hívjuk segítségül a szakmai véleményezést, így biztosak lehetünk benne, hogy a viselt menyasszonyi ruha tökéletesen illik majd a megjelenésünkhöz.

Ajánlott cikkek