A GLS futár szolgálat egy olyan logisztikai vállalkozás, amely kiváló megoldást nyújt a csomagküldés terén vállalati és lakossági ügyfeleknek egyaránt. A német gyökerű GLS, vagyis a General Logistics Systems, a kontinens meghatározó szereplője a csomagszállítási piacon. A szolgáltatás működésének első lépése a csomagfeladás megrendelése. Az ügyfélnek meg kell adnia a csomag adatait, mint például a címzett neve és a kézbesítési cím, valamint a csomag súlya és mérete, mielőtt leadja azt a GLS által kijelölt helyszínen vagy átadja a házhoz rendelt futárnak. A csomagküldési díj rendszerint a megrendeléskor kerül kiegyenlítésre.

Miután a csomagot feladták, a GLS rendszere generál egyedi azonosító számot, amely segítségével az ügyfél nyomon követheti a csomag útját az elküldéstől a kézbesítésig. A csomagokat a GLS központi raktáraiban tárolják, majd az úti céljuk szerinti irányba szállítják egy automatizált szortírozást követően. A csomagokat általában a lehető legrövidebb időn belül kézbesítik, figyelembe véve a célállomás távolságát és az aktuális forgalmi helyzetet. Belföldön a szállítás egy vagy két nap, míg Európában hozzávetőlegesen egy hét.

A belföldi ajánlatoknál több kézbesítési mód is lehetséges, mint például a csomagautomatába szállítás vagy a csomagponton való átvétel. Nemzetközi szállítás esetén a háztól házig történő szállítás lehetséges.

Amikor a csomag megérkezik a célpontba, a GLS futár előzetesen értesíti az ügyfelet a várható kézbesítési időpontról, majd kézbesíti a csomagot a címre. Ha a címzett nem található otthon, a futár értesítést hagy arról, hogy hol lehet átvenni a csomagot. Az online csomagkövető rendszer további információkat is biztosít a kézbesítésről, mint például a dátumot és az időt, valamint a kézbesítést végző futár elérhetőségét.

Ha bármilyen kérdése vagy problémája merül fel az ügyfélnek a csomagküldéssel vagy kézbesítéssel kapcsolatban, a GLS ügyfélszolgálata áll rendelkezésre telefonon vagy e-mailben. Az ügyfélszolgálat segít az esetleges problémák megoldásában és további információk nyújtásában.

Ajánlott cikkek