Egyéniségünket számtalan módon kifejezhetjük, az egyik ilyen lehetőség, a lakberendezés révén érkezik hozzánk. Ez nem csupán azt jelenti, hogy stílusosan, bizonyos aranyszabályokat követve rendezzük be otthonunk helyiségeit, hanem hogy az összes legapróbb részletet aszerint valósítjuk meg, hogy az igazodjon saját elképzeléseinkhez és olyan hangulatot hozzon létre, mely teljes mértékben feltölt minket.

A tömörfa bútorok az utóbbi években ismét a figyelem középpontjába kerültek. Vegyük sorra, hogy milyen előnyökkel számolhatunk, ha egy, vagy akár több, gondosan megmunkált fa bútor mellett tesszük le a voksunkat.

Időtállóság

Egy minőségi alapanyagból készült és profi szinten kivitelezett fa bútor időtállóságban verhetetlen, és ez az egyik fő ok, amiért egyre többen választják ezeket a bútorokat. Hiába vannak könnyebben megfizethető, tömeggyártásból származó lakberendezési tárgyak, hosszabb távon éppen az ellenkezője történik, ha egy ilyen darabot választunk: nem spórolunk a kiadásainkon, hiszen egy ilyen termék hamarabb megy tönkre, és gyorsan veszít esztétikai értékéből. Egy tömör fa bútor azonban nem csupán divatos, hanem hosszú távon is tartós berendezési tárgynak is bizonyul.

Változatosság

A fa bútorok rugalmasan alkalmazkodnak különböző lakberendezési stílusokhoz. Legyen szó akár skandináv minimalizmusról, vintage stílusról vagy éppen rusztikus vidéki hangulatról, egy fa bútor minden típusú enteriőrbe tökéletesen beleillik. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy a bútorokat több különböző, egymástól merőben eltérő környezetben egyaránt felhasználhassuk, legyen akár konyha, vagy bármilyen típusú szoba a fókuszban.

Egészség

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy bizony egy minőségi tömör fa bútor az egészségünk védelméhez is hozzájárulhat, pedig így van. A különböző bútorlapokból készült darabokat magas formaldehid tartamú vegyi anyagok segítségével préselik össze és illesztik egymáshoz, és ezek az anyagok hosszú időn keresztül képesek folyamatosan párologni a különböző elemekből az otthonunkban. A fa bútorok esetében ezzel a tényezővel nem kell számolnunk.

Egyedi megoldások

A tömörfa bútorok egyik legvonzóbb tulajdonsága az egyediség. Egy különleges darabbal exkluzív hatást érhetünk el, a kézműves megoldások során a fa természetes mintázatai és egyediségei jól kiemelhetőek, így minden darab unikális és a tulajdonos ízlését tükrözi. Fenyő, tölgy, bükk, dió – válasszunk a személyes stílusunkhoz megfelelően.

Ajánlott cikkek