Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 5936

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

TISZTESSÉGESNEK MARADNI

Hogyan érzi ma magát politikusként Magyarországon?

Magyarországon van persze egy általános politika ellenesség, és az a morális csőd, amit a kormány okozott az értelem szerűen - persze igazságtalanul – kiterjed mindenkire, aki így vagy úgy politikával foglalkozik. Keresztény alapon azt kell mondanom, hogy az egy alapvető tévedés, amikor úgy állítják be, hogy a politikus eleve csak gazember, simlis figura lehet. Ugyan úgy lehet valaki tisztességes politikus, mint ahogy lehet tisztességes számtantanár, tisztességes orvos, és tisztességes mozdonyvezető.

Egy keresztény politikusnak két dolgot kell csinálni, és ezt a kettőt egyszerre kell megtenni. Először is: tisztességesnek lenni. Mert, hogy ha morális stilklik vannak, az nem csak az embernek árt és a pártjának, hanem végeredményében a keresztény szónak, az evangelizációnak, ezért nagyon nagy felelősség, ha a egy keresztény politikus a keresztény szót vállalva belép a politika küzdőterébe. Tehát ezért mindenféleképpen tisztességesnek kell maradni. Másik pedig, hatékonynak kell lenni. Mert hogyha az ember nem hatékony, és nem tudja eredményesen képviselni a rábízottak érdekeit és értékeit, akkor elfoglalja a helyet, ugyanakkor nem védi, nem képviseli ezeket az értékeket.

Érez-e politikusként személyes felelősséget a kialakult közállapotok miatt?

Most egy érdekes dolgot fogok mondani: annyiban igen, hogy talán még keményebben kellett volna ostorozni és napvilágra hozni azokat a bűnöket, nemzet ellenes, családellenes, egyházellenes, antiszociális bűnöket, amiket a jelenlegi kormány művelt. Én azt gondolom, hogy persze itt ugye nehéz megtalálni az igazság képviseletének a harcosságát, ugyanakkor a másik emberrel szembeni empátiát. Tehát ugye a keresztény tanításnak a lényege az, hogy a bűnös emberben meg kell tudni különböztetni a bűnt, amit elvetünk, és az embert, akit szeretünk.

Tehát én például nyilván elvetem a nemzetellenességet, az egyházellenességet stb. a Gyurcsány-Bajnai féle kormány politikájában, és ezekben a politikusokban. Ugyanakkor az embert igyekszem, amennyire tudom, szeretni. Na most ez egy sajátos kettősség, mert ugye nekem mint politikusnak az is a feladatom, hogy a társadalom számára világossá tegyem, és megpróbáljam megakadályozni azt az értékrombolást, amit művelnek.

Ugye, amikor ez a kivonulásos korszak volt, és Navracsics Tiborral csak ketten álltunk a parlamentben, akkor persze, hogy úgymond keresztes vitézként pajzs föl, sisakrostély le, lándzsa szögbe. Itt nehéz megtalálni azt, hogy egy bizonyos empátia az ember felé, és egy harcos igazság védelem az Igazság felé. Én azt gondolom, hogy keményen megmondtuk az igazságot, az esemének igazolták minden állításunkat. Azt gondolom, hogy ha a jobb oldalon ezt mindenki meg tette volna, azok is, akik most lavíroznak a két oldal között, mint például az MDF és így tovább... Ha az egész jobb oldal az első pillanattól kezdve megteszi, akkor nem itt tartanánk.

Milyen szerepet kíván a jövőben politikusként betölteni?

Hát erre Erdélyben van egy jó mondás: Előbb ejtsük el a medvét, utána tárgyalunk a szűccsel. Nézze! Hogy őszinte legyek én nekem az életemben a legnagyobb dolog, ami egyébként überelhetetlen, az, hogy egyházügyi államtitkárként szerepem lehetett abban, a bizánci szent szinódus szentnek ismerte el a mi Szent István királyunkat. Hogy mondjam. Én ezzel, amit a történelemben le akartam tenni, azt alapvetően letettem.

Az egyházpolitikában is megtettem, azt amit meg lehetett tenni. A Keresztény Demokrata Néppártot parlamenten kívüli lenullázott valami volt, mégiscsak felhoztuk oda, hogy az ország harmadik legszervezettebb, Európai Néppárti tagsággal rendelkező pártja, parlamenti párt, és rövidesen kormánypárt lesz. Tehát azt gondolom, hogy KDNP szempontból is megtettem azt amit meg lehetett tenni.

Kit tart legalkalmasabbnak a problémák megoldására?

Orbán Viktort nagyon sok szempontból. Leginkább azért, mert Ő képviseli kezdetektől fogva azt a következetes nemzeti elkötelezettséget, amelyik világossá tette azt, hogy a mindenkori magyar kormány először, másodszor és harmadszor az egyetemes magyar nemzetnek tartozik felelősséggel.

Nem pedig Brüsszelnek, és Moszkvának és Washingtonnak, a multinacionális cégeknek, a bankoknak, meg nem tudom én kicsodának, hanem a magyar nemzetnek. Tehát ez a következetes nemzeti politika, ez Orbán Viktor sajátja. Egy. Kettő. Mint az Európai Néppárt alelnöke és a nemzetközi politikában betöltött szerepe alapján képes a magyar érdekeket, hatékonyan képviselni világpolitikai környezetben.

A harmadik pedig ténykérdés, hogy Orbán Viktor hozta létre azt a politikai konstrukciót, amiről beszéltünk, a FIDESZ-KDNP szövetséget ami a magyar és az európai történelem legsikeresebb konstrukciója, aminek a két hogy mondjam pillére a FIDESZ és a KDNP, mint párt, ami körül van még véve Nemzeti Fórum, Kisgazdák tehát egy politikai jellegű szervezetek szövetségével, ami körül még a polgári körök és így a politikai élethez kapcsolódó civil szféra is van, és ez a szövetség a legsikeresebb politikai konstrukció amit kitaláltak.


képlista
 
TISZTESSÉGESNEK MARADNI
RSS
Kategória: videoblog
Megszólaló: Semjén Zsolt
Beosztás: elnök, KDNP
Készült: 2009-12-09
Helyszín: Budapest,
Hossz: 05:54
Kulcsszavak: Semjén Zsolt, KDNP
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia