Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 2230

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

A RENDSZER EGYHÁZELLENES

Riport szövege:

Hogyan jellemezné a hazai politikai, gazdasági közállapotokat?


- Katasztrófális - röviden.
Kicsit hosszabban kifejtve tulajdonképpen: még katasztrófálisabb.
Ugye, politikai értelemben van egy illegitim kormány és egy inlegitim kormánytöbbség, mely szervezett hazugsággal nyerte meg a választásokat.
A társadalmi támogatottsága, ami volt, az is elenyészett és egész egyszerűen gazdasági- és szociális helyzetbe navigálta az országot. Persze azt mondja, hogy nem ő a hibás, hanem általában a világválság. Ez persze nem igaz, mert akkor választ kellene adni a kérdésre, hogy a környező országokat miért nem érintette, mint Magyarországot. Azért, mert egy rossz kormányzással legyengítették az ország immunrendszerét, gazdaságilag, erkölcsileg, politikailag minden szempontból.
Na most a Gyurcsány-kormány, amely évek óta úgy volt már, mint a politikai zombi, már nem élő, még nem halott állapotban. Ez a tehetetlen kormányzás lenullázta az országot külpolitikailag, belpolitikailag, gazdaságilag minden szempontból.
A katasztrófális állapotoknak eszenciája ez a mostani költségvetés, amiről mindenki tudja, hogy a választásoktól függetlenül ez a költségvetés nem tud megélni 1-2 hónapnál tovább. Tekintve, hogy a sarokszámai fiktívek. Ugye ,a bevételek irreálisan túltervezettek, a hiányok tekintetében pedig csomó minden nincs beleszámolva. A Nemzeti Banknál lévő dolgoktól kezdve a BKV-n át a kórházakig. Na most, mikor épp a Nemzeti Bank és közgazdasági elemzők alapján, ugye azt mondtuk, hogy ez a 3.8 ez sehogy sem jön ki. Ha összeadjuk a hiányt akkor 7.5 százalékkal jön ki. De lényegében Oszkó Péter miniszter úr azt mondta, hogy nem, mert ez 3.8. De, mondjuk, ha beleszámoljuk a Nemzeti Bank, a BKV stb...azt mondja, azt nem lehet beleszámolni. Mondom, miért nem lehet beleszámolni? Hát azért nem lehet beleszámolni, mert akkor nem jön ki a 3.8. Na most egy olyan költségvetéssel, amiről mindenki tudja, hogy fiktív, így nehéz lesz nekivágni a jövőnek, ráadásnak az a baj, hogy rossz irányba is hat. Ezt a neoliberális dogmát erőltetik, aminek ugye a lényege az, hogy pénzügyi egyensúly. Zárójel, ha ezt tényleg ennyire komolyan gondolják, akkor végképp nem értem, hogy Medgyessy Péter idején az MSZP-SZDSZ kormány miért borította fel ezt a pénzügyi egyensúlyt, amit a mai napig nem tudott összerakni.

Hogyan látja az ország morális, erkölcsi helyzetét?

- Elmondok egy konkrét esetet. Egy iskolába a tanár néni rajtakapta a gyereket, hogy azt hazudta, hogy megcsinálta a leckét és nem volt megcsinálva a leckéje, ezért beírt az ellenőrzőjébe. Mire a gyerek, némi joggal azt mondta, hogy bocsánat, ő miért kap intőt és miért kap letolást, hogy ha Gyurcsány Ferenc személyében, Magyarország miniszterelnöke lehet egy olyan ember, aki az egész ország szemébe hazudott.
Az a morális csőd, amit a jelenlegi kormány vezetői okoztak, élén Gyurcsány Ferenccel, de akár Bajnainak a libás ügyei, akár Kóka János... Most végig lehetne nézni ezt az egészet, vagy Veres János, ő egy gyöngyszem ebbe a történetbe. Ha egy ország vezetői, hogy mondjam, hogy nagyon finoman fogalmazzak, a korrupció stichje ilyen finoman lengi be ezt a kormányt, akkor,h ogy lehet elvárni, hogy az emberek, a bérből, fizetésből élő, ugymond kis emberek törvénytisztelő és normakövető emberek legyenek, mikor az ország vezetőitől az ellenkezőjét látják.

Milyennek látja az ország  szellemi,  kulturális állapotát?

Hogy egy ország morális-szellemi állapota javuljon, ahhoz sok dolognak az együtthatása kell. Előszöris kell, hogy az ország vezetőiről erkölcsi értelemben példát lehessen venni. Kell annak a hite vagy legalább a reménye, hogy mondjuk ésszerű és igazságos törvényeket hoznak. Vagy, mint az oktatás tekintetében, mikor 10 ezer pedagógust tettek az utcára, amikor százával zárják be az iskolákat, amikor egyszerűen deviáns dolgokat erőltetnek az országra, az egyneműek házasságától kezdve a különböző drogliberalizációig, akkor ezen nincs mit csodálkozni.

Milyennek ítéli meg az egyházak helyzetét?

Az az egyház, mellyel nem bírt Néró,  Diokléciánusz, Hitler vagy Sztálin, azt mondjuk nem Magyar Bálint vagy Hiller István fogja lerombolni.
Kicsoda Hiller István Néróhoz képest? De azt kell mondani, hogy olyan mértékű egyházellenesség van, ami azt kell mondanom, hogy még a késő Kádár-rendszerben sem volt, olyan mértékű egyházellenesség, mint most. Meg is mondom, hogy mire gondolok. Most nem csak az, hogy fütyülnek a hatályos nemzetközi szerződésekre, sőt a hatályos törvényekre is, hogy az Állami Számvevőszék szerint is a csak most a kiegészítő támogatással, 4.6 milliárd forinttal tartozik az állam az egyházaknak, ráadásul nem is az egyházaknak, hanem az egyházi iskolákba járó gyerekeknek.
Mivel ma Magyarországon kb a felét kétharmadát kapja az egyházi iskola annak, mint amit az önkormányzati, mert ki vannak zárva a pályázatokból, egy csomó mindenből, bejáró normatívától, könyvtámogatástól, étkezési támogatástól, több-kevesebb mértékben az idők folyamán hol több, hol kevesebb mértékben, a tornaterem építésből, egy csomó mindenből ki vannak zárva. Ha mindent összevetek, az egyházi iskola, az egyházi iskolába járó gyerek, két-kétharmadát kapja annak, mint az állami iskolába járó gyerek. Holott ugyanolyan magyar állampolgárok a szülei, ugyanolyan adófizetők, ők ugyanazon önkormányzatnak a polgára.
Na most ebből kifolyólag, miután különbséget tesznek egyházi iskolában járó gyerek és önkormányzati iskolába járó gyerek között, ebből kifolyólag azt mondják, hogy ha a vallásos emberek egyházi iskolát akarnak, akkor részben vagy egészben tartsák fönn maguk. Igen ám, csak mi adónkból is tartatik fönn az összes állami intézmény. Tehát, ha azért, hogy egyházi iskolába járathassam a gyerekemet, plusz pénzt és plusz terhet kell vállalnom, akkor végeredményben kettős adófizetésre vagyok kényszerítve, ami annak a deklarációja, hogy másodrendű állampolgároknak tekintenek minket. Ebben van egy brutális anyagi diszkrimináció.

képlista
 
A RENDSZER EGYHÁZELLENES
RSS
Kategória: videoblog
Megszólaló: Semjén Zsolt
Beosztás: elnök, KDNP
Készült: 2009-12-04
Helyszín: Budapest,
Hossz: 06:41
Kulcsszavak: KDNP, Semjén Zsolt
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
KAPCSOLAT
Jenik Péter email
KDNP
www.kdnp.hu
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia