Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 2090

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

KDNP SZEREPE A KOALÍCIÓBAN

Hogyan látja a KDNP helyzetét a politikai palettán?


Azt gondolom, hogy több szempontból is a KDNP kitüntetett helyzetben van. Egy: mi maradtunk az egyetlen történelmi párt. Tehát ennek a pártnak azért már van egy olyan erkölcsi tőkéje, amit más nem mondhat el, hiszen ezt a pártot 1944-ben merték megalapítani a nyilasokkal szemben. Aztán újraszervezték a kommunistákkal szemben.

 Baronkovics István vezetésével ez a párt megnyerte az 1947-es választásokat, amit a hírhedt kék cédulás csalások következtében elcsaltak a kommunisták. 56-ban Bibó István támogatásával újraszervezték a pártot. Antall József kormányában rendszerváltoztató kormánypárt voltunk.

Kétség kívül volt egy szomorú időszak a Giczy korszak idején, amikor a párt eltűnt, de Varga László vezetésével újraszerveztük a pártot. Ma újra teljes jogú tagjai vagyunk az Európai Néppártnak, az országgyűlés harmadik legnagyobb frakcióját adjuk. Taglétszám tekintetében, mindenben mi vagyunk az ország harmadik legnagyobb pártja. És mi vagyunk az egyetlen világnézeti párt, ami megint egy sajátos színfolt.

Tehát, mi semmi olyat nem mondunk, ami nem egyeztethető a történelmi keresztény egyház tanításával. Ha ez találkozik a közvéleménnyel, akkor örülünk, ha nem, akkor is prófétai jel módjára ezt képviseljük. Tehát, mi vagyunk az egyetlen világnézeti párt, az egyetlen történelmi párt és a KDNP az, aminek nincsenek politikai cikk-cakkjai. Lehet velünk egyetérteni, lehet velünk nem egyetérteni, de azt, hogy a KDNP-nek mi az álláspontja, az a keresztény tanításból pontosan következik.


Milyen a KDNP helyzete a Fidesszel kötött pártszövetségben?


A FIDESZ - KDNP szövetség. A magyar történelem legsikeresebb politikai konstrukciója, amit valaha létrehoztak. Olyan, hogy stabil abszolút többség fölötti támogatottság, ilyen politikai konstrukció Magyarországon még soha nem volt. De megjegyzem, nem csak Magyarországon, az egész Európai Unióban nincs precedens arra, hogy egy politikai konstrukció stabilan, az abszolút többség fölötti támogatottságot mondhassa magáénak.

Tehát a FIDESZ - KDNP politikai konstrukció a magyar és az európai politikatörténetnek a legsikeresebb konstrukciója. Ennek a lényege az, hogy a FIDESZ egy széles gyűjtőpárt, aminek a feladata gyakorlatilag a szavazatok gyűjtése. A KDNP pedig egy világnézeti párt, ami a keresztény évezredes bölcseletnek az értékrendje alapján, hogy úgy mondjam, a szellemi hátországot és a szellemi forrásvidéket jelenti.

Orbán Viktor fogalmazott úgy, hogy a FIDESZ egy olyan hajó, ami megy a viharos tengeren, zátonyok közt, szélviharban hajózik, de a KDNP az a horgony, ami az örök értékekhez köti.


Melyik a legfontosabb választási programpontja a KDNP-nek?


Talán ami a számunkra a legfontosabb, és amit a következő kormány első intézkedései közt meg fog valósítani - elindulunk legalábbis ebbe az irányba - , ez a családi adózásnak a választhatóvá tétele. A következő a helyzet.

Ma Magyarország a demográfiai katasztrófa felé sodródik. Ez azt jelenti, ha most nem születik több gyerek, akkor néhány emberöltő múlva a magyarság létszáma 7 millióra zsugorodik, és az elöregedés következtében olyan alacsony lesz a szülőképes nők száma, hogy a magyar nemzet nem lesz képes fennmaradni.

Ez azt is jelenti egyébként, hogy a most középkorú embereknek nem lesz nyugdíja, mert nem lesz, aki megtermeli. Tehát, a legfontosabb a demográfiai kérdéseknek a kezelése. Na most. Az állításunk az, hogy ez a liberális SZJA rendszer, ami ma Magyarországon van, ez igazságtalan. Először is nem felel meg a természet rendjének, mert az emberek nem ilyen atomisztikusan vannak, hanem családokban és a társadalom sem atomisztikus egyéneknek a halmaza, hanem a közösségeknek a közössége. De azért igazságtalan, mert ez csak azt veszi figyelembe, hogy az egyes embernek mekkora a jövedelme, de nincs tekintettel arra, hogy ez a jövedelemből hány másik emberről gondoskodik.

Ezért mi azt mondjuk, hogy francia mintára (Franciaországban megfordították a demográfiai rendet, és egy pusztuló, csökkenő Franciaországból egy erősödő, népesedő Franciaország jött létre) vezessük be a választható családi adózást. Vagyis döntsék el az emberek, hogy személyi jövedelemadót akarnak fizetni, vagy a családi adózás lehetőségével élnek.

Ennek a lényege az, hogy - kicsit bonyolultabb, de a lényege az - adjuk össze a férj és a feleség jövedelmét és az adó szempontjából, ha két gyereket nevelnek osszuk el néggyel. Ha hármat, osszuk el öttel. Tehát magyarul ne csak azt vegyük figyelembe, hogy mekkora valakinek a jövedelme, hanem azt is, hogy hány másik emberről gondoskodik.


képlista
  • Semjén Zsolt
 
KDNP SZEREPE A KOALÍCIÓBAN
RSS
Kategória: videoblog
Megszólaló: Semjén Zsolt
Beosztás: elnök, KDNP
Készült: 2009-11-15
Helyszín: Budapest,
Hossz: 04:44
Kulcsszavak: Semjén Zsolt, KDNP, FIDESZ
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
KAPCSOLAT
Jenik Péter email
KDNP
www.kdnp.hu
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia