Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 2039

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS

A civil szervezetek, egyesületek, alapítványok jelenleg nem tudják elektronikus úton intézni a hivatalos ügyeiket. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium ezen szeretne változtatni. A szaktárca az elektronikus szolgáltatások fejlesztésére az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program pályázatán 80 millió forint támogatást nyert.

SZINKRON: Dr. Gulyás Kálmán szakállamtitkár, Szociális és Munkaügyi Minisztérium

A minisztérium nagyon átgondolta ezt a pályázatát, már ezt megelőzően, 2006-ban a társadalompolitikai kabinet úgy döntött, hogy, a civil szervezeteknek segítséget kell nyújtani a működésükhöz, hogy egyszerűbb legyen, gyorsabb legyen a bejegyzéstől kezdve akár az adatok szolgáltatásán keresztül is. Az Új Magyarország Fejlesztési projekt vagy terv keretében az elektronikus közigazgatás projekten belül pályázott a tárca és közel 80 millió forintot nyert erre a projektre.

Én úgy gondolom, hogy ez a pénz elég lesz erre a projektre, vannak együttműködő partnereink, ezt nem önmagában a tárca készíti ill. csinálja ezt a programot. A legfontosabb partnerünk az Országos Igazságszolgáltatási Hivatal. Ennek van egy igazgatási háttere, hol vannak bejegyezve a civil szervezetek, ugye a megyei bíróságoknál. A másik dolog az, hogy az ott futó szervereken találhatók meg ezek az adatok, amik a civil szervezetekre vonatkoznak. Én úgy gondolom, hogy a civil szervezeteknek azért hasznos, mert gyorsul a bejegyzésük, tehát elektronikusan is lehet bejegyzést tenni. Ma papír alapon tudjuk csak ezt megtenni. Elképzelhető, hogy megmarad párhuzamosan mindkettő egy darabig, a papír és az elektronikus. A másik, hogy a civilszervezetekről is többet lehet megtudni. Nagyon sokszor hallunk civil szervezetekről,  de nem tudjuk, hogy kik vannak mögöttük , mi ez a civil szervezet. Minden olyan adat, ami nyilvános, ami nem sért adatvédelmi szabályozást az valószínűleg ezeken a portálokon, ezen az információs rendszeren elérhető.

Hogy mi valósult meg eddig? Többek között a Civil Portál a minisztérium honlapján, ami rendkívül hasznos, 2008. óta működik, napra kész, friss, civil szervezeteknek nagyon sok információt adó felületet biztosít.

Több szám is forog, civil szervezetek számáról beszélünk, van aki 40 ezret mond, van aki 60 ezret mond, amiről mi biztosan tudjuk, hogy akik pályáznak az olyan tízezres nagyságrendű, akikről évről-évre tudjuk, hogy benyújtanak pályázatot a NCA keretén belül.

Egy civil szervezet bejegyzése ma még pillanatnyilag papír alapú és az összes változást is papír alapon kell megcsinálni. Valószínű, hogy párhuzamosan marad, ahogy előbb is említettem az alapítással kapcsolatos, hozzáteszem, hogy pont most tárgyalja az Országgyűlés az alapítványokra vonatkozó részét ennek az egész projektnek, már pedig ha megkötődik az új Polgári Törvénykönyv, ennek megfelelően hogy lehet majd az elektronikus úton is ezeket a bejegyzés, törlés, módosítás, változás, információszerzés a civil szervezetről e program keretében kiépülő rendszeren keresztül megszerezni, megtudni.

A civil társadalom számára hamarosan nagy segítséget jelent, hogy közigazgatási ügyeiket elektronikusan is intézhetik. A 2011. tavaszáig megvalósuló projekt eredményeként várhatóan csökkennek az egyesületek, alapítványok adminisztratív terhei, az ügyfélbarát egyablakos ügyintézéssel pénzt és időt spórolhatnak a civil szervezetek.


képlista
  • sajtótájékoztató
  • Dr. Gulyás Kálmán
 
ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS
RSS
Kategória: Vissza a munkába!
Megszólaló: Gulyás Kálmán
Beosztás: szakállamtitkár, SZMM
Készült: 2009-11-27
Helyszín: Budapest,
Hossz: 03:48
Kulcsszavak: szmm, elektonikus ügyintézés
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
KAPCSOLAT
Nothoff Ingrid email
Sajtófőnök
Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Telefon: 06-1-472-8228
www.szmm.gov.hu
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia