Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 2132

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

EGYESÍTENI A NEMZET ERŐIT

Pásztor István elnök, a Vajdasági Magyar Szövetség zentai naggyűlésén jelentette be: a vajdasági magyarság több mint 117 320 aláírást gyűjtött eddig össze a vajdasági magyar választói névjegyzék összeállítására. Az aláírásgyűjtés ennek ellenére a szerb törvény szabta szabályok szerint március 9-ig folytatódik. Bebizonyítottuk, hangoztatta Pásztor, hogy „Él nemzet e hazán”, és mindössze egy hónap alatt teljesítettük szükséges a minimumot. A zentai naggyűlésen felszólalt szólt Orbán Viktor is. A Fidesz elnöke Vajdaság több településére is ellátogatott. Ottani médiumoknak nyilatkozva kijelentette: úgy gondolja, hogy a névjegyzékre valófeliratkozásnak - úgy, mint korábban a magyar igazolvány kiváltásának - igenis lesz jelentősége, amikor az állampolgárság kérdése kerül majd szóba.

FILMSZÖVEG:
Köszönetet szeretnék mondani annak a több mint 117 320 vajdasági magyar embernek, aki legyőzve önmagát, legyőzve előítéleteit és félelmeit, vállalva az egységes magyar nemzethez tartozást, feliratkozott a választói névjegyzékre - mondta szerdán este Zentán Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszönetet mondott annak a sok száz aktivistának, aki a nemzeti ügyet szolgálva, utcáról-utcára járva elősegítette ennek a folyamatnak a sikerességét. Bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk hitevesztett közösség, hogy az egységes magyar nemzet részeként éljük meg magunkat, és hitünket aláírásunkkal is vállaljuk. Gratulálni szeretnék mindannyiunknak ehhez a tetthez. A választói névjegyzék létrejötte az MNT közvetlen úton történő megválasztásának föltétele, de hangsúlyoznám, hogy a névjegyzék felállítása már rég nem az MNT megválasztásáról szól, hanem arról, hogy a vajdasági magyar emberek hisznek önmagukban, társat keresnek egymásban, egymásba kívánnak kapaszkodni – mondta beszédében a VMSZ elnöke.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség
Mi nem azt ambicionáljuk és nem azt tűztük ki célul, hogy a törvényben meghatározott minimumot teljesitsük, hanem azt tűztük ki célul, hogy akit csak fel tudunk lelni, akit csak meg tudunk győzni hogy vállalja a közösséghez való tartozást - azt megkeressük, fölleljük és meggyőzzük. Ez a folyamat folytatódni fog az ünnepek után és egészen biztos vagyok abban, hogy növelni fogjuk a föliratkozottak számát.  Ez úton szeretném még egyszer elmondani: a névjegyzékre való föliratkozás nem pártpolitikai ügy hanem nemzeti ügy. A névjegyzékre való föliratkozás a nemzethez való tartozásnak a bizonyitéka. Mindenki aki eddig gondolkodott, mindenki aki eddig fönntartással élt azt javaslom, hogy gondolja meg és csatlakozzon hozzánk. Minnél többen vagyunk annál erősebbek vagyunk.

A zentai nagygyülés közel 2000 lelkes részvevőihez szólt a Fidesz elnöke is. Orbán Viktor példértékünek nevezte a vajdasági magyarság össefogását.

Orbán Viktor, elnök, Fidesz MPSZ
A névjegyzék aláirása egy remek üzenet Magyarország számára. Általában én szoktam jönni, hogy biztassam Önöket, úgy látom, hogy itt és most erre nincs szükség. Most arra van szükség, hogy azt a jó hírt amit itt láttam, ezt hazavihessem Magyarországra, hogy elmondhassam, hogy sokkal nehezebb helyzetben mint mi Budapesten, sokkal mostohább körülmények között mint mi Magyarországon - a Vajdaságban, a Délvidéken a magyarok tíz körömmel ragaszkodnak magyarságukhoz. Kiállnak érte, vállalják és várják, hogy jőjjön a korszak amikor egyesithetjük a magyar nemzet erőit.

Orbán a nemzeti tanácsok megválasztásához szükséges választói névjegyzékbe való feliratkozásra buzdította a helyi magyarokat, mondván, hogy minden név egy kapocs az újraegyesítendő nemzeten.

Orbán Viktor és Pásztor István a zentai naggyülése előtt a nagybecskereki püspökségen találkozott Német László bánáti megyéspüspökkel, ellátogattak a muzslyai Emmausz fiúkollégiumba és egy itteni nagycsaládhoz, de találkoztak Temerin polgáraival is. Valamenyi találkozó során a magyar választói névjegyzék összeállitásának fontosságát emelték ki, és kifejezték reményüket, hogy  a törvény szabta határidőig, március 9-ig azok a vajdasági magyarok is feliratkoznak akik eddig ezt nem tették meg.  

képlista
  • Orbán Viktor
  • Pásztor István
  • nagygyűlés
  • Zenta
 
EGYESÍTENI A NEMZET ERŐIT
RSS
Kategória: politika
Megszólaló: Orbán Viktor
Beosztás: elnök, FIDESZ
Készült: 2009-12-16
Helyszín: Zenta, Fő tér
Hossz: 03:32
Kulcsszavak: Pásztor István, aláirás gyűjtés,
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
KAPCSOLAT
Dévavári Zoltán email
alelnök
Dinovizija
www.vmsz.org.rs
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia