Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Látták: 1810

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

DIÁKOK NYÍLÓ VILÁGA

Riport szövege:

Újabb állomásához érkezett a GE Nyíló világ programja. Az együtt működő partnerek legutóbbi konferenciájukat a Parlament felsőházi termében tartották a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával.

 

A GE Magyarország legnagyobb amerikai befektetője, amely 1989 óta működik hazánkban. A globális cég ma 13 ezer embernek biztosít itt munkát. Emellett tulajdonosa a Budapest Banknak is.  Közel egy évtizede az északkelet-magyarországi régió tehetséges középiskolásai és tanáraik számára indították el a GE Foundation Nyíló világ programot, befektetésként e régió jövőjébe. A program keretében a diákok intenzív üzleti angol nyelvtanulás mellett bepillantást nyerhettek az üzleti élet rejtelmeibe. Olyan készségekre tehettek szert, amelyek birtokában pályakezdő diplomásként jelentős versenyelőnnyel helyezkedhetnek el a munka világában. Ugyanakkor a tanárprogram által a régió többi diákja számára is elérhetővé válik az üzleti angol nyelvi képzés.

 

Szinkron: Kiss Balázs, diák

„A programban mentorok is részt vesznek, akik vezető beosztású emberek és segítik a diákokat a véleményezésükkel, a tapasztalatuk megosztásával. És egy fontos momentum az úgy nevezett árnyék nap, ahol a diákok végig követhetik a mentor teljes napját, hogy, hogy néz ki a mentornak a reggeltől estig egy átlagos munkanapon. Hogy, hogy néz ki egy meeting, hogy hogy  néz ki egy megbeszélés."

 

Az 2002-ben indult ózdi programhoz hamarosan Hajdúböszörmény és Kisvárda diákjai, tanárai is csatlakoztak.

 

Szinkron: Drénné Elek Andrea, tanár

„A GE programja számomra is kinyitotta kicsit a világot és kiléphettünk az iskola falai mögül. Én nagyon sokat tanulhattam a tanári tréningeken. Annak idején az egyetemen nekünk sem tanítottak prezentációkészítést, tárgyalástechnikát. Itt, a tanári tréningeken mi is elsajátíthattuk ezeket a készségeket."

 

A konferencia másik célja, hogy ezt a társadalmi innovációt az eddigi együttműködő partnereketn túl más cégek is megismerjék és átvegyék.

 

Szinkron: Hardy Mihály, Budapest Airport

„Mi is csatlakoztunk a GE-nek a programjához abban az értelemben, hogy a programban résztvevő iskolásokat a Budapest Airport területén fogadtuk. Megmutattuk nekik a repteret, adtunk nekik egy olyan szakmai túrát, ahol nagyon sok különféle munkakörrel lehetett megismerkedni."

 

A Parlamentben tartott konferencián a diákok egy szituációs játékban mutatták be a cégek, a városok és a kormányzat képviselői számára mindazt, amit tanultak, ezzel is bizonyítva, hogy a versenyhátrányból versenyelőny is elérhető, csak akart és segítség kell hozzá

Szinkron: Szabó Eszter GE

„Ez egy olyan legjobb gyakorlat, amit egy nemzetközi cég dolgozott ki, ez a GE Foundation Nyíló világ programja és ez átadó. Tehát, azért hívtunk meg az amerikai kereskedelmi kamarán keresztül több céget, hogy felhívjuk erre a figyelmet."

A rendszerváltozást követő gazdasági leépülés után az észak-magyarországi régióban a GE volt az a cég, amely első zöldmezős befektetésével új lehetőségeket teremtett. Emellett a világcég jó vállalati polgárként létrehozta a GE Foundation Nyíló világ programot, hogy nemzetközi üzleti tudása átadásával is segítse a régió felemelkedését.

Szinkron: Navracsics Tibor, miniszter

„Különösen szoros kapcsolat van a GE és Magyarország között. Nyilván nem csak Magyarország részéről, mint befektető felé, hanem a GE részéről is, mint társadalmi felelősséget vállaló, a társadalmi kérdések iránt elkötelezettséget vállaló cég felől is. Ez az oktatási program jó példája ennek."


A hátrány ledolgozásához szükség van a kormányzat, az üzleti szféra és a civil szektor összefogására -, hogy valóban kinyíljon a világ az ifjúság előtt.


képlista
 
DIÁKOK NYÍLÓ VILÁGA
RSS
Kategória: gazdaság
Megszólaló: Navracsics Tibor
Beosztás: miniszterelnök-helyettes
Készült: 2011-04-20
Helyszín: Budapest,
Hossz: 04:04
Kulcsszavak: oktatás, angol, GE
L  E  T  Ö  L  T  É  S
videó fotó audio szöveg
e-mail beágyazás
KAPCSOLAT
Saliga Dalma email
www.ge.com
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia