Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Lengyel Intézet - Instytut Polski
Részletes leirás:
1939-2009 - 70 éves a Lengyel Intézet

A budapesti Lengyel Intézet, amely a világon működő Lengyel Intézetek közül az egyik legrégebbi, jelenleg évente mintegy 150 különféle kulturális, művelődési és tudományos programot szervez. Ezeken évente több mint 30 ezer ember jelenik meg az Intézet székházában, s ennek többszöröse vesz részt az Intézet által rendezett külső programokban, többek között olyan rendezvények keretén belül, mint pl. a Budapesti Tavaszi Fesztivál, az Őszi Fesztivál, a Sziget Fesztivál, Nemzetközi Könyvfesztivál, a Mediawave.

A Lengyel Intézet tevékenységéről egyre gyakrabban mondható el, hogy nem korlátozódik csupán a lengyel kultúra magyarországi bemutatására, hanem megpróbálja a magyar felet is teljes körű részvételre, vagyis e tevékenység tartalmának és formájának alkotó módon való asszimilálására késztetni. Ez az elgondolás volt az alapja annak, hogy együttműködés alakult ki lengyel és magyar művészek között, amely együttműködés eredményeként például egy egész sorozat lemez született, olyanok, mint a \"PH Connection\" lengyel-magyar dzsesszegyüttes \"1\" című lemeze (2002), a \"Karłowicz-Weiner-Bacewicz-Orbán\" az Erdődi Chamber Orchestra előadásában és Łukasz Borowicz vezényletével, a \"Halo, Halo Dzieci Europy\" /Halló, Halló, Európa Gyermekei/ (2003), és a \"Posłóchejcie kamaradzi\" /Hallgassátok jópajtások/ Joszko Broda együttese és a magyar Muzsikás ill. Téka együttes közös CD-je.

A Budapesti Lengyel Intézet, kihasználva azt a lehetőséget, hogy a Nagymező utcát sétálóutcává alakították át, egyre gyakrabban nyitja meg kapuit késő éjszakába vagy inkább kora hajnalba nyúlóan a \"Nyitott kapuk éjszakái\" elnevezésű rendszeres programok keretén belül, s így válik a budapesti Broadway szerves részévé.
Ország: Magyarország
Helység: Buadpest
Irányitószám: 1065
Utca, házszám: Nagymező utca 15
Telefon: +36 1 331 11 68
weblapcím: www.lengyelintezet.hu
Kapcsolattartó neve: Ádám Andrea
Kapcsolattartó e-mail címe: press@polinst.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: + 36 1 33 13 911
2009-07-23 16:49:07 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Varsó - 2010 Fryderyk Chopin éve. A világhírű lengyel komponista születésének 200. évfordulóját több ezer koncerttel és más rendezvénnyel ünnepelik nem csupán Lengyelországban, hanem világszerte. A nagyszabású eseménysorozat fő szervezője és irányítója a varsói székhelyű Narodowy Instytut im. Fryderyka Chopina.
bővebben
 
2009-07-21 15:32:31 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Budapest - A kiállítás a Szolidaritás mozgalom történetét kívánja bemutatni, amelynek kialakulását sokan II. János Pál pápa első, 1979-es lengyelországi látogatásával hoznak összefüggésbe. Az ezt követő sztrájkok eredményének tulajdonítható, hogy az időközben megalakult Szolidaritás szakszervezetet hivatalosan is bejegyezték.
bővebben
 
2009-06-19 14:32:43 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Budapest - Az egyik leghíresebb kortárs zongoraművész a patrónusa annak a 6 koncertből álló szóló zongora ciklusnak, amelyre 2009. június 17 és 22 között kerül sor Łódź-ban.
bővebben
 
2009-06-10 12:32:35 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Budapest - Katarzyna Kmita munkásságában a modern vizuális kultúra vívmányait kérdőjelezi meg. Az univerzális szimbólumok tiszta erejű népművészeti motívumokkal való merész társítása révén egyfajta új népiesség meghatározásának igényét fogalmazza meg. A művészi közlés erejét egy hagyományosnak mondható médium – a papírkivágások révén fokozza, ami egyszerre értelmezhető alázatként és provokációként.
bővebben
 
2009-05-25 21:39:43 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Budapest - Az első lengyel szabad választások évfordulóján (1989. június 4.)- 2009. június 4-én, 17.00 órától a Gödör Klubban.
A budapesti Lengyel Intézet kezdeményezésére idén 7 ország ünnepli együtt a rendszerváltás 20. évfordulóját. A FREEDOM ’89 a rendszerváltó országok kulturális intézményeinek közös, szabad művészeti rendezvénye könnyűzenei koncertekkel, park action performanszokkal és művészeti kerekasztal-beszélgetéssel.

bővebben
 
2009-05-07 14:19:01 | Lengyel Intézet - Instytut Polski
 
(FP24) - Budapest - A budapesti Lengyel Intézet tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait a Lengyel Intézet éjszakájára, amely 2009. május 8-án (pénteken), 18.00 és 24.00 óra között kerül megrendezésre. Az este során zenei és irodalmi programokkal, néptánc-műhellyel...
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia