Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Gödöllői Királyi Kastély
Részletes leirás:
A Gödöllői Királyi Kastélyt, Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célpontját évente több mint 200 ezren látogatják meg. Külföldi vendégeink száma egyre nő, minden negyedik ember érkezik Európa más országaiból, sőt évről évre többen a világ távolabbi tájairól.
Az épület nyolc kétszintes szárnyból áll, melynek középső részét 1996 és 2000 között restaurálták. A vendégforgalom nagy része itt zajlik. 2003-ban elkészül a Barokk színház.

Az emeleten a múzeumi állandó kiállítások látogathatók. A Grassalkovichok korát bemutató kiállítás a kastély építtetőjének, gróf Grassalkovich I. Antalnak tárgyi és társadalmi környezetét mutatja be hét teremben. Az épület különleges sajátossága, hogy innen betekintés nyílik a kastélykápolnába, mely a kastélyhoz önálló szárnyként kapcsolódik. Ugyanebben az épületrészben kezdődnek és a főhomlokzati szárny emeletét teljes egészében magában foglalják a Királyi lakosztályok. I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné szobái a kastély második fénykorát, a királyi család itt-tartózkodásait idézik fel a korabeliek alapján berendezett enteriőrök sorával, 13 teremben. Különleges szépségű részlete az 1751-ben Mária Terézia császárnő három napos gödöllői látogatására kialakított márványborítású szoba, mely a mindenkori kastélyúrnő, így Erzsébet királyné hálószobája is volt. Az emeleti teremsor utolsó lakosztálya ad helyet az Erzsébet királyné emlékkiállításnak. Ezt annak az emlékmúzeumnak megmaradt tárgyaiból és ábrázolásaiból válogattuk, mely 1908 és 1944 között a budai várban nyilvánosan látogatható volt, majd Budapest ostroma során jórészt elpusztult. Az emeleti teremsor koronája a kettős kupolával építészetileg is kiemelt rokokó díszlépcsőház és díszterem, mely koncertek, esküvői szertartások és díszvacsorák helyszíne is lehet.

A földszint elsősorban a vendégek kényelmét szolgálja. Ajándékbolt, kávézó és a Tourinform iroda mellett fotóműterem és kívánságra különtermek állnak rendelkezésükre. Rendezvénytermeink és Erzsébet királyné titkos földszinti szalonjai színvonalas gálavacsoráknak, vállalati tréningeknek, fogadásoknak, valamint esküvői ceremóniálknak adnak helyszínt. Évek óta számos előre bejelentett turistacsoport veszi igénybe a „Királyi környezetben\" kínált ebéd- és vacsoraajánlatainkat.

Zenei kínálatunkból kiemelkedik a hagyományosan június utolsó és július első hetében megrendezésre kerülő Kamarazenei Fesztivál, az október első felében megrendezett Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, és október második felében a Liszt Fesztivál.

Tájékoztatónkban csokorba gyűjtöttük azokat a lehetőségeket, amelyek a Kastélymúzeum megtekintésén kívül további kulturális, vagy látvány-élményt nyújthatnak vendégeinknek. Ajánlunk néhány olyan programot is, amely a kastély falain túl, Gödöllőn, vagy a környékén még megtekintésre érdemesnek tartunk.
Ország: Magyarország
Helység: Gödöllő
Irányitószám: 2100
Utca, házszám: Grassalkovich Kastély
Telefon: 06 28-410-124
weblapcím: www.kiralykastely.hu
Kapcsolattartó neve: Holub Katalin
Kapcsolattartó e-mail címe: informacio@kiralyikastely.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 06 20 922 6431
2009-05-28 16:55:55 | Gödöllői Királyi Kastély
 
(FP24) - Gödöllő - Ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap is, ingyenes buszjárat indul 9:30-kor a Hősök teréről, ami 18 órakor viszi vissza a kedves látogatókat Gödöllőről Budapestre.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia