Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Informatikai Vállalkozások Szövetsége
Részletes leirás:
Az IVSZ-ről:

Egy ország sikere, a globális versenyben való helytállása ma már attól függ, mennyire veszi komolyan az információtechnológiát, az infokommunikációt és az internetet. Mikro- és makroszinten, az egyén és az ország szintjén egyaránt ugyanaz a szabály érvényesül: minél inkább IT-tudatos egy ember, minél többet költ egy ország - a költségvetéstől a vállalatokig - információtechnológiára, annál versenyképesebb, fejlődőképesebb, és gazdagabb.

Ma a világban azok az országok a legversenyképesebbek, ahol a legmagasabb a szélessávú penetráció. Az egyén számára a munka, az elhelyezkedés alapvető feltétele - szinte már minden szakmában - a számítógép-ismeret és az internethasználat.

Kevés olyan iparág van, amelynek ennyire meghatározó szerepe lenne az élet minden területén. Az egészségügytől az oktatásig, a vállalatszervezéstől a politikai kampányig, a gyermekneveléstől a telekommunikációig az IT mindenhol jelen van, meghatározó szerepet játszik. Sőt, azt is kijelenthetjük: az információtechnológia az életminőség robbanásszerű javulását hozhatja majd a 21. század emberének. Ehhez nem kell más, mint az információtechnológia fontosságának felismerése. Akik ezt időben felismerik, élre kerülnek a gazdasági versenyben és az életszínvonal javításában. Akik nem, azok vagy végleg lemaradnak, vagy a verseny kényszeríti majd ki a változást.

Jelenlegi válsággal súlyosbított helyzetünkben fokozottan szükséges a kitörési pontok és a jövő stratégiai ágazatainak definiálása, ezen ágazatok erősítése. Az információtechnológia, a telekommunkáció mellett az elektronikai ipar a magyar gazdaság egyik kulcságazata.

Az ágazat szereplői felismerték, hogy problémáik nem csak egymással, hanem a rokon informatikai és távközlési cégek problémáival is azonosak, ezért kedvező fogadtatásra talált körükben az IVSZ kezdeményezése az elektronikai tagozat megalakításáról, mely 2009 tavaszától kezdi el működését.

Magyarország válaszúthoz érkezett. Vagy felismerjük az IT-IKT és elektronikai szektor fontosságát és jelentőségét mind az ország, mind pedig az egyén számára, és ennek megfelelően ezek az ágazatok elnyerik méltó helyüket nemcsak a kormányzati programokban, hanem az átlagemberek fejében, vagy pedig lemaradunk a versenyben.

Az IVSZ, az iparági szereplők legfontosabb feladatának és egyben céljának is azt tekintem, hogy Magyarországot a helyes irányba terelje ebben a kérdésben. Ne feledjük: ha a magyarországi IT-szektor fejlődik, ha az IT- és IKT és elektronikai vállalatok prosperálnak, akkor egész Magyarország fejlődik, versenyképesebbé válik.

Az iparági szereplők érdekeinek képviselete és védelme, a szektor növekedési pályára állítása, valamint az ezen a piacon dolgozók elismertségének növelése tehát nem pusztán az IVSZ érdeke, hanem az egész országé. Szervezetünk kész arra, hogy támogatást adjon a döntéshozóknak abban, hogy a Magyarország számára legelőnyösebb döntéseket hozzák meg. Az elmúlt években az IVSZ nagyra nőtt, a gazdasági élet meghatározó szereplőjévé vált. Véleményünkre odafigyelnek, most az a cél, hogy a tanácsainkat is fogadják meg a gazdasági és kormányzati döntéshozók.

Keresztesi János

az IVSZ elnöke
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1012
Utca, házszám: Vérmeyő u. 4
Telefon: 06-1-266-6346
weblapcím: www.ivsz.hu
Kapcsolattartó neve: Puri Judit
Kapcsolattartó telefonszáma: 06-1-266-6346
 
(FP24) - Budapest - Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2009. szeptember 17-én és 18-án rendezte meg az IKT iparág éves szakmai konferenciáját, a MENTA-t. A rendezvényen közel kétszázötven informatikai cégvezető és szakember gyűlt össze, hogy megvitassák a szakma előtt álló legfontosabb kérdéseket. A MENTA idén központi témájául a kreativitást és az innovációt választotta, mely a jelenlegi gazdasági helyzetben kitörési pont lehet az infokommunikációs szakma számára.
bővebben
PR-ügynökség: LWp Kommunikáció
Kulcsszavak: informatika, MENTA
 
 
(FP24) - Budapest - A portugál példa is azt mutatja, hogy a szélessávú internet-elérés az információs társadalom fejlődésének fontos motorja – hívja fel a figyelmet a hétfőn megtartott „Portugál-magyar best practice exchange” konferencia egyik tanulságára az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Magyarországon a 2008 őszén meghirdetett Nemzeti Digitális Közmű program hivatott biztosítani mindenki számára a szélessávú hálózat elérését.
bővebben
PR-ügynökség: LWp Kommunikáció
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia