Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodája
Részletes leirás:
Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodája 2007 novemberétől működik. Főként sajtóközleményeket, állásfoglalásokat bocsát ki, illetve tudósításokat készít Tőkés László politikai-közéleti tevékenysége kapcsán. Fontosabb eseményekről fotókat is mellékelünk.
Tőkés László a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke volt 19 évig, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke. 2007-től EP-képviselő, előbb függetlenként a Zöldek-EFA frakciójának tagja, 2009-től a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az EMNT közös listavezetőjeként az Európai Néppárt Frakciójának tagja. A Magyar Néppárti Delegáció tiszteletbeli elnöke. Az Európai Parlamentben a Kulturális és Oktatási Bizottság és az Emberi jogi albizottság tagja, a Külügyi Bizottság póttagja.
Ország: Románia
Helység: Nagyvárad
Irányitószám: 410210
Utca, házszám: Jean Calvin 2.
Telefon: +40-359-198612
weblapcím: www.tokeslaszlo.eu
Kapcsolattartó neve: Demeter Szilárd
Kapcsolattartó e-mail címe: press@tokeslaszlo.eu
Kapcsolattartó telefonszáma: +40-731-518936
 
(FP24) - Marosvásárhely - Az EMEF 2010. február 20-i ülésén külön napirend tárgyát képezte az EMNT Médiapolitikai Szakbizottsága által előkészített javaslatcsomag, amelyet Boros Zoltán televíziós szakember terjesztett elő.
bővebben
Kulcsszavak: EMNT, médiapolitika, EMEF
 
 
(FP24) - Marosvásárhely - Bár számos kérdésben eltérő az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az RMDSZ álláspontja, a 2010. február 20-i, marosvásárhelyi találkozójukon a párbeszéd és az egyeztetések folytatásáról döntöttek az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórumon belül.
bővebben
 
 
(FP24) - Nagyvárad - Tőkés László EP-képviselő nagyváradi irodájában sajtótájékoztató keretében 2010. február 16-án ismételten terítékre kerül a kommunista múlt bűneivel való szembenézés szükségessége, és az ehhez szorosan kapcsolódó átvilágítási folyamat jelenlegi állapota. Európai képviselőnk vendége ez alkalommal Szabó László unitárius lelkész, az Unitárius Egyház Átvilágítást Koordináló Bizottságának tagja, a történelmi egyházak átvilágító bizottságai Szakmai Egyeztető Fórumának kezdeményezője volt.
bővebben
 
 
(FP24) - Marosvásárhely - 2010. február 13.-án Marosvásárhelyen ülésezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Médiapolitikai Szakbizottsága, amely azzal a céllal alakult meg, hogy kidolgozzon és képviseljen magyar és román környezetben egy, a romániai magyar közösség sajátosságainak és szükségleteinek legjobban megfelelő médiapolitikát.
bővebben
Kulcsszavak: EMNT, médiapolitika
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az újultan működésbe lépő kisebbségügyi munkacsoport jó irányba való változására vall az a körülmény is, hogy eddigi nevét (Hagyományos Nemzeti Kisebbségek, Alkotmányos Régiók és Regionális Nyelvek Frakcióközi Csoportja) a Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek Frakcióközi Csoportja elnevezésre változtatta – ami a közösségi jogok hangsúlyosabb érvényesítésének szándékát jelzi.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - A Konrad Adenauer Alapítvány brüsszeli székházában szerdán, 2010. január 27-én megemlékező rendezvényt tartottak, amelynek díszvendége Tőkés László európai parlamenti képviselő volt.
bővebben
 
 
(FP24) - Nagyvárad - Kedden, 2010. január 26-án Székelyudvarhelyen a második Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés (SZÖN) megszervezéséről tárgyalt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) küldöttsége – László János régióelnök, valamint Nagy Pál és Papp Előd alelnökök – és az Ideiglenes Házbizottság (IHB) tagjai – Farkas Csaba elnök, valamint Árus Zsolt, Ferencz Csaba, Tulit Attila és Vass Imre.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Az Európai Parlament e heti ülésszaka rendkívüli meglepetéssel szolgált a hosszú ideje húzódó, botrányos körülményeiről elhíresült verespataki bányaügy érdekeltjei és érintettjei számára. A brüsszeli Parlamentbe visszatérő képviselőink a január 25-i, hétfői kezdőnapon – vagyis az utolsó pillanatban – értesültek arról, hogy másnap, január 26-án délelőtt, az EP égisze alatt, Adina Vălean liberális képviselőnő szervezésében egy rendhagyó szakkonferenciára fog sor kerülni.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése keretében, január 21-én, csütörtökön sürgősségi eljárásban került sor arra, a keresztény közösségeket nemrégiben ért támadások tárgyában tartott vitára, melyet az egyiptomi koptokat sújtó erőszakos cselekmények, valamint a malajziai keresztények hátrányos megkülönböztetése váltott ki.
bővebben
 
 
(FP24) - Nagyvárad - Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács üzenete az RMDSZ 20. születésnapján. Húszéves az RMDSZ – hirdeti plakát, meghívó, színpadi díszlet. Ünnepel a párt. Mi közünk hozzá? – gondolják sokan, a hallgatag és közömbös többség. Nem a mi ünnepünk – állapítják meg rezignáltan a csalódottak.Érthető a vegyes érzés - a helyes azonban mégsem ez.
bővebben
Kulcsszavak: RMDSZ, EMNT
 
 
(FP24) - Brüsszel - Brüsszelben ezen a héten, 2010. január 11–14. között került sor az Európai Parlament szakbizottságaiban a 26 európai biztosjelölt meghallgatására. Január 14-én, csütörtökön Androulla Vassiliou jelöltet hallgatta meg a Kulturális és Oktatási Bizottság, akinek az oktatási, kulturális, többnyelvűségi és ifjúsági tárcát szánja José Manuel Barroso az Európai Bizottságban.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Az Európai Parlament Emberi Jogi Bizottságának (DROI) mai napirendjén a január 1-jével hivatalba lépett spanyol EU-elnökséggel folytatott eszmecsere szerepelt, a demokrácia és az emberi jogok területén követendő programjáról.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Az Európai Parlament brüsszeli központjában 2010. január 13-án Jerzy Buzek EP-elnöke védnökségével Kuba jövője, az emberi jogok, valamint az Európai Unió Kuba irányában követendő politikája tárgyában rendezett politikai szemináriumot a varsói Lech Walesa Intézet.
bővebben
 
 
(FP24) - Bonn - Milan Zver szlovén EP-képviselő kezdeményezésére az Európai Néppárt határozatban ítéli el a kommunista önkényuralmi jelvények újbóli használatát és a diktátorok emléke előtt való hódolást. Tőkés László javaslatára a határozattervezet eredetileg két romániai vonatkozású eseményt is elmarasztalt, nevezetesen a Scorniceşti-ben felállítandó Ceauşescu-szobor, és a marosvásárhelyi Guşă-szobor felállításának tervét. Marian-Jean Marinescu, a román néppárti delegáció vezetője töröltette a vonatkozó bekezdést.
bővebben
 
 
(FP24) - Bukarest - Tőkés László EP-képviselő 2009. december 9-én Bukarestben találkozott a Társadalmi Párbeszédért Csoport (Grupul pentru Dialog Social) tagjaival. A megbeszélés moderátora, Rodica Culcer kérésére Tőkés László a húsz évvel ez előtti forradalom tanulságairól beszélt. Máig érvényesnek tartja akkori bátorságot adó hitvallását, hogy „Istennek kell engedelmeskedni, hogysem az embernek”.
bővebben
 
 
(FP24) Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke vasárnap, 2009. december 6-án déli 12-kor adta le voksát a nagyváradi 113-as számú szavazókörzetben a romániai államfőválasztás második fordulójában.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - A szerbiai magyarverések széles körű visszhangot váltottak ki világszerte – olyannyira, hogy 2005 januárjában még az Európai Parlament is tényfeltáró bizottságot küldött ki Délvidékre, a jelenség kivizsgálására.
Ezzel szemben a Temerini Magyar Fiúk ügye sajnálatos módon háttérbe szorult, mivel ez esetben látszólag egy szerb férfi volt a történet szenvedő alanya.
Tőkés László az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar voltuk miatt szenvedő rabok védelmére kelt.

bővebben
 
 
(FP24) - Nagyvárad - Az RMDSZ elnöke az SZKT legutóbbi ülésén tartott politikai helyzetértékelésében kifejtette: az általa vezetett Szövetség kész részt venni bármilyen összetételű kormánykoalícióban, ha ez előrelépést eredményez a kisebbségi jogok területén. Egy kisebbségi képviselet kormányban való részvételének akkor van értelme, ha ez közelebb visz stratégiai célunk (a közösségi önrendelkezés) megvalósításához, de legalábbis nem lehetetleníti el és hitelteleníti egyéb eszközök használatát a közös cél követésében.
bővebben
Kulcsszavak: RMDSZ, EMNT, kormányzás
 
 
(FP24) - Marosvásárhely - Erdély magyarsága mérhetetlen megdöbbenéssel és mélységes felháborodással értesült a marosvásárhelyi Városi Tanács kegyeletsértő szoborállítási határozatáról, amelynek értelmében a tömeggyilkos Ștefan Gușă tábornok szobrának felállításával készülnek a temesvári forradalom huszadik évfordulójára. 1989 decemberében Nicolae Ceaușescu – másokkal együtt – Ștefan Gușă hadügyminiszter-helyettest rendelte ki Temesvárra, a diktatúra-elleni felkelés elfojtására.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Szeptemberi – első – strasbourgi munkahetében fontos eseményekre került sor az Európai Parlamentben. Szeptember 15-én, a Parlament plenáris ülésén tartotta meg Székfoglaló beszédét Jerzy Buzek, a testület újan választott elnöke. Másnap, szeptember 16-án az Európai Bizottság elnökének a megválasztása szerepelt az EP napirendjén. A sok bizonytalanság és pártharc megelőzte választás – hogyha nem is meggyőző szavazatbeli fölénnyel, de – Barroso elnök sikerét hozta.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Élesen bírálták magyar európai parlamenti képviselők a nyáron módosított szlovákiai államnyelvtörvényt az Európai Parlament plenáris ülésén, 2009. szeptember 14-én, hétfőn Strasbourgban. Tőkés László erdélyi magyar EP-képviselő írásban benyújtott Felszólalásában, valamint az e kérdéskörben kibocsátott Nyilatkozatában a Bajnai Gordon–Robert Fico talákozó apropóján foglalt állást e kérdésben.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Az Európai Parlament politikai csoportjainak munkahetén, a jövő heti elnökválasztásra való előkészület részeként, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke és egyben mostani elnökjelöltje a fontosabb és népesebb EP-frakciók üléseire látogatott el, választási programját népszerűsítendő. Elsőként, 2009. szeptember 8-án saját politikai „családja”, az Európai Néppárt rendkívüli frakcióülésén ismertette a következő ötéves időszakra szóló terveit, majd a képviselők kérdéseire válaszolt.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia