Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Európa Tanács Információs és Dokumentációs Központ
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1055
Utca, házszám: Kossuth tér 1-3
Telefon: + 36 1 441 48 57
weblapcím: www.europatanacs.hu
Kapcsolattartó neve: Pappné Farkas Klára
Kapcsolattartó e-mail címe: idcbud@t-online.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: + 36 1 441 48 57
 
(FP24) - Budapest - 2010. szeptember 30-án a globális nevelés magyarországi népszerűsítésére országos szemináriumot rendeznek Budapesten.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - 2010. szeptember 27-én Brüsszelben ünnepi rendezvény keretében emlékeznek meg az Európa Tanács kulturális útvonalairól és az Európai Turizmus Napjáról. A rendezvény célja az európai történelem, identitás és örökség bemutatása a határokon átnyúló, tematikus útvonalakra felfűzve.
bővebben
 
 
(FP24) - Bécs - 2010. május 20-21. között az Európa Tanács Bécsben konferenciát rendez kormányok és nemzetközi szervezetek képviselőivel, valamint független szakértők részvételével abból a célból, hogy az erőszak ellen eddig folytatott szórványos, egyedi csatákat az egész összetett jelenség elleni stratégiai harccá formálják át.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Macedónia volt Jugoszláv Köztársaság átvette Svájctól a Miniszteri Bizottság elnökségét az elkövetkező hat hónapra.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács 47 tagállamának külügyminiszterei, illetve európai ügyekkel foglalkozó államtitkárai vesznek részt a Miniszteri Bizottság soron következő ülésén Strasbourgban május 11-én.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - A Sajtószabadság Nemzetközi Napja arra emlékeztet minket, hogy az újságírók és a média jelentik a demokrácia legfontosabb sarokkövét – mondta ma Andrew McIntosh, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a sajtószabadsággal foglalkozó állandó raportőre.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Thorbjørn Jagland, az Európa Tanács főtitkára nyilatkozatban üdvözölte a Google kezdeményezését, hogy közzétette a cenzúrázásra vagy tartalomtörlésre vonatkozó kéréseket.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Emberi Jogok Európai Egyezményének hatvanadik évfordulója alkalmából az Emberi Jogok Európai Bírósága összeállított egy háromperces videóklipet, amely az egyezményben és a kiegészítő jegyzőkönyvekben tárgyalt 15 legfontosabb jogot és szabadságot mutatja be.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - A faji megkülönböztetés korunk egyik társadalmi csapása, amely ellen határozott és szakadatlan harcot kell folytatnunk – mondta Micheline Calmy-Rey, az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöke a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága közzétette negyedik jelentését a regionális vagy kisebbségi nyelvek helyzetéről Magyarországon.
A jelentésben az Európa Tanács arra ösztönzi Magyarországot, hogy dolgozzon ki hosszú távú politikát a kisebbségi nyelvek védelme ügyében. Főképp arra bátorítja a magyar hatóságokat, hogy hozzanak létre minél több kétnyelvű iskolát az oktatás minden szintjén, és javítsanak a kisebbségi nyelvek oktatásának pénzügyi helyzetén.

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - 2010. február 25-én 11:30-kor az Országházban, az Európa Tanács Információs és Dokumentációs Központjában az Európa Tanács sajtótájékoztatót tart az \"Állj ki a diszkrimináció ellen!\" kampányáról.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács 318 tagú Parlamenti Közgyűlése az Európai Demokrata Csoport török képviselőjét, Mevlüt Çavuşoğlut választotta új elnökévé a januári ülésszak plenáris ülésén. Çavuşoğlu a Parlamenti Közgyűlés 25. elnöke, és az első török politikus ezen a poszton, amióta Törökország 1949 augusztusában az Európa Tanács tagjává vált.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Thorbjørn Jagland, az Európa Tanács főtitkárának nyilatkozata:„Most kaptam a tájékoztatást az Állami Duma vezetésétől, hogy hozzájárultak az Emberi Jogok Európai Egyezménye 14. kiegészítő jegyzőkönyvének ratifikálásához...\"
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottsága szervezésében kerül sor a 2009. november 16-án tartandó kerekasztalra, amelynek témája a faji indíttatású erőszak, a rasszista és idegengyűlölő közbeszéd, valamint az ECRI Magyarországról készített negyedik jelentésének ajánlásai.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Az Európa Tanács új főtitkára, Thorbjørn Jagland, a megválasztása utáni első külföldi útja során találkozott Jose Manuel Durao Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. Találkozójuk utat nyitott a két szervezet közötti még szorosabb kapcsolatok kiépítése előtt, amelyhez a 2007 májusában aláírt Együttműködési Megállapodás nyújt alapot.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az Európa Tanács emberi jogi biztosa háromnapos látogatáson tartózkodott Magyarországon. Thomas Hammarberg megbeszéléseket folytatott a miniszterelnökkel, a külügyminiszterrel és az igazságügyi és rendészeti miniszterrel, valamint más állami hivatalok, nemzetközi és nem-kormányzati szervezetek képviselőivel. A megbeszélések fő témája a kisebbségi csoportokat, főleg a romákat érintő intoleráns és rasszista megnyilvánulások elleni küzdelem volt.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az emberi jogi nevelés népszerűsítése, megszilárdítása és fejlesztése céljából az Európa Tanács Ifjúsági és Sport Igazgatósága fórumot szervez a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2009. október 14-18. között.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a szeptemberi ülésszakon elfogadott ajánlásában felszólította a tagállamokat, hogy fokozottan védelmezzék a fiatalkorúakat az általuk használt internetes és egyéb online médiaszolgáltatásokkal szemben, elsősorban a szülői szűrőprogramok használata révén.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése 2009. szeptember 29-i ülésnapján a norvég Thorbjørn Jaglandot választotta főtitkárává öt évre.
bővebben
Kulcsszavak: Európa Tanács
 
 
(FP24) - Strasbourg - Fiatal újságírók, fotósok, videósok számára hirdetett versenyt az Európa Tanács 2009. szeptember 1-jén EURÓPA TÖBB, MINT GONDOLNÁD címmel. A díjat az Európa Tanács és a European Youth Press, a fiatal média alkotók legkiterjettebb európai hálózata közösen alapította.

bővebben
Kulcsszavak: Európa Tanács, média
 
 
(FP24) - London - „Új Föld Megállapodás” elnevezéssel 2009. augusztus 26-án Londonban kampány indult az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése környezetvédelmi bizottságának támogatásával annak érdekében, hogy rábírják a gazdag országokat, Koppenhágában vállaljanak kötelezettséget arra, hogy többet tesznek a klímaváltozás ellen.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - 2009. augusztus 12-17. között a budapesti Európai Ifjúsági Központ az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központjával együttműködve az idei Sziget Fesztiválon az Európa Tanács 60. évfordulóját ünnepli. A programok között kiemelkedő szerepet kap az emberi jogi ismeretek terjesztése kvízfeladatok, interaktív játékok segítségével, valamint az Európa Tanács tevékenységének, az emberi jogok, a demokrácia és a kulturális sokszínűség területén kifejtett munkájának bemutatásával.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hatvan évvel ezelőtt, 1949. augusztus 10-én tartotta első ülését. A neves eseményt ünneplő rendezvényen Lluís Maria de Puig, a Közgyűlés elnöke igen pozitív mérleget vont az intézmény eddigi tevékenységéről, ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy az Európa Tanács, és az Európa lelkiismereteként működő Parlamenti Közgyűlés munkája még távolról sem ért véget.
bővebben
 
 
(FP24) - Párizs - Hatvan évvel a megalapítása után, egy teljesen megváltozott politikai és gazdasági környezetben az Európa Tanács új kihívásokkal néz szembe az emberi jogok és a demokratikus elvek kérdése területén Európában.
bővebben
 
 
(FP24) - Strasbourg - „Napjaink gazdasági válságának időszakában fontosabb, mint eddig bármikor, hogy az államok költségvetését abból a szempontból is szemügyre vegyük, hogy az mennyire tartalmazza az emberi jogok figyelembe vételének szempontjait is” – jelentette ki Thomas Hammarberg, az Európa Tanács Emberi Jogi Biztosa a ma megjelent közleményében.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia