Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
Részletes leirás:
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a Magyar Köztársaság Kormánya, valamint hat szakszervezeti konföderáció által 1992-ben létrehozott közhasznú tevékenységet ellátó civil szervezet.

A létrehozás törvényi alapját az 1992. évi LI számú törvény adta. Az Alapítók fõ célkitûzésként a munkavállalók, szövetkezeti tagok valamint családtagjaik, nyugdíjasok és más önálló jövedelemmel nem rendelkező személyek szociális célú kedvezményes üdültetésének biztosítását jelölték meg.

A jelenleg hatályos törvényi rendelkezések alapján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott üdülési csekk mind a gazdálkodó szervezet mind a belföldi magánszemély számára a minimálbér értékéig, 2009. évben 71.500,- Ft -ig adómentes.

Az Alapítvány saját vállalkozási tevékenységéből jelenleg csak korlátozottan áll rendelkezésre olyan forrás, melynek segítségével a bármely szempontból hátrányos helyzetben lévők üdülési hozzájárulását egészben átvállalhatná. Célunk, hogy az önálló jövedelemmel nem rendelkezők, valamint a különböző okokból hátrányos helyzetben lévő személyek szociális üdültetését továbbra is biztosíthassuk, illetve tervezzük a támogatások más csoportokra való kiterjesztését és a kedvezmény mértékének növelését. Ennek érdekében kéréssel fordultunk az egyes szaktárcákhoz a hátrányos helyzetű csoportok üdülési támogatásával kapcsolatban. Ebbe a csoportba tartoznak a nagycsaládosok, fogyatékosok, hátrányos helyzetű településen élők, tartósan munkanélküliek, veszélyeztetett-, állami gondozott- illetve hátrányos helyzetű gyermekek, hátrányos helyzetű munkavállalók, hátrányos helyzetű roma kisebbség.

Meglátásunk szerint az üdülési csekk formájában való támogatás biztosíthatja az átláthatóságot, a célhoz kötöttséget, az ellenőrizhetőséget, valamint azt a célt, hogy a hátrányos helyzetben lévő személyek számára megnyíljon az esély a regenerálódásra, egészségük megőrzésére.

A nyugdíjasok szociális üdültetési támogatásának kiterjesztése érdekében felhívással fordultunk a Magyarországon működő gazdasági társaságokhoz és foglalkoztatókhoz, hogy saját anyagi eszközeik terhére biztosítsanak minél több forrást a tőlük nyugdíjba vonult idősek üdülési támogatására. Ahhoz ugyanis, hogy a közel 3,2 millió nyugdíjas minél szélesebb körben igénybe tudja venni a jól megérdemelt pihenéséhez szükséges üdülési csekket, széles körű társadalmi összefogásra, figyelmességre és nem utolsó sorban szociális érzékenységre van szükség.
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1593
Utca, házszám: Pf.:757.
Telefon: +36 1 248 2150
weblapcím: www.mnua.hu
Kapcsolattartó neve: Tordai Dániel
Kapcsolattartó telefonszáma: +36 1 505 8484
 
(FP24) - Budapest - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ebben az évben 174 szakiskola, 5.000 tanulójának üdüléséhez, pihenéséhez, kikapcsolódásához, vakációjához járult hozzá mintegy 100 millió Ft összeggel. A támogatáshoz a csoportok nyilvános pályázat útján juthattak hozzá.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia