Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Pettkó András, országgyűlési képviselő
Részletes leirás:
Dédszüleim felmenői a felvidéki Alsópetőfalván harangöntéssel foglalkoztak. A környező hegyekből nagy ritkán medvék is a faluba tévedtek, riadalmat okozva a falu népében. Egyszer a harangöntő gödör fogta meg a medvét. A hálás közösség ekkor egy medvés címert alkotott a harangöntő ősöknek, elismerve ezzel szép és precíz munkájukat is mely azóta családom büszkesége. Hogy ez legenda, vagy valóság, azt nem tudom, de a hagyomány őrzését feladatomnak tekintem.

Budapesten születtem 1967-ben. Feleségem gimnáziumi tanár. Ágnes lányom a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója, Balázs fiam az Újpesti Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban tanul és az Erdért focicsapatának igazolt labdarúgója. Budapesten nőttem fel.

A Kertészeti Szakmunkás- és Szakközépiskolában dísznövénykertész képesítést szereztem. 1981 és 1988 között a Fővárosi Kertészeti Vállalatnál csoportvezető-helyettesként budapesti közparkok tervezése és gondozása volt a feladatom. Dolgoztam a Havanna lakótelepen és a budai várban is, ahol a felújított műemlékekhez tartozó díszkertek kialakítását irányíthattam.

1991-ben pályázaton elnyertem a Vám- és Pénzügyőrség létesítményeinek főkertészi állását. Ezekben az években a terveim alapján építettük újjá a gyulai és a siófoki üdülő parkját, illetve állandó elfoglaltságot jelentett a Pénzügyőr sporttelep ügyes-bajos dolgainak intézése. 2001-től megválasztásomig a KIPSZER Elektromos szerelő Rt. kötelékein belül végeztem el feladataimat. Fontosnak tartom, hogy aktív résztvevője legyek a közösségnek, ahová tartozom. Feladatot vállaltam ezért a nyolcvanas évek végén a Duna Kör és aztán az Ifjúsági Demokrata Fórum megszervezésében, melynek tíz éven keresztül voltam a választmányi elnöke.

A Magyar Demokrata Fórumba 1988 őszén léptem be. A Fórum Budapesti Választmányának 2000-óta vagyok tagja.

2004-ben az MDF Országos Választmányának alelnökévé választottak.

2002-ben országgyűlési mandátumot szereztem a párt országos listáján. Képviselői tevékenységemben mindvégig szem előtt tartottam szűkebb pátriám, Észak-Pest érdekeit.

Jelenleg az Országgyűlés jegyzőjeként és frakcióvezető-helyettesként veszek részt a parlament munkájában. Az Informatikai és Távközlési, valamint a Társadalmi Szervezetek, illetve a Drogstratégiai Eseti Bizottságban dolgozom.

A rendszerváltozás időszakában számos civil szervezet alapításában vettem részt. 1991 és 2001 között a Kaszások nevű ifjúsági sportklub elnöke voltam. Kosárlabdában és kézilabdában az NB I-ben is sikereket értünk el. 1991 óta az Ifjúsági Caritas Egyesületben aktivistaként dolgozom. Szervezetünk célja közreműködni abban, hogy a fiatalok értelmesen töltsék el a szabadidőt, a drog helyett az egészséges életmódot válasszák, s közösséget teremtsenek maguk körül. Ezt nyári táborokkal, folyamatos képzésekkel és konferenciákkal próbáljuk segíteni.

1998-tól 2002-ig az Országos Gyermek és Ifjúsági Parlament Közgyűlésének az elnöke voltam, tisztségemről országgyűlési képviselővé választásom után mondtam le.

Családommal Újpesten, a régi temető helyére épült egyik panelházban, a �Szellemtelepen� élünk.
A helyi önkormányzati választáson 1994-ben mérettettem meg magam először. Az elmúlt tizenegy évben az újpesti ingatlan-vagyont kezelő társaság felügyelő bizottságában, a helyi társadalmi szervezetekkel kapcsolatot tartó bizottságban, illetve a Közbiztonsági Bizottságban és a Városfejlesztési Bizottságban váltam az Észak-pesti közélet részesévé.

Jelenleg az önkormányzat Gazdasági Bizottságának vagyok tagja. Ifjúságpolitikai munkámat 2000. október 23-án \"Hűség a Hazáért\" Érdemkereszttel tüntette ki a Honvédelmi Minisztérium és az Igazolt Magyar Szabadságharcosok 56-os Szövetsége.
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1358
Utca, házszám: Széchenyi rkp. 19
Telefon: 06 1 441 41 61
weblapcím: www.pettkoandras.hu
Kapcsolattartó e-mail címe: andras.pettko@parlament.hu
 
(FP24) - Budapest - 2010. január 1-jétől lép életbe a vagyonadó, amely sokkal több élethelyzetet és ezáltal szélesebb társadalmi réteget fog érinteni, mint amiről eddig az állampolgárok tájékoztatást kaptak. A kormánynak nem csak a szabályozás, hanem a végrehajtáshoz szükséges feltételek megteremtése is faladata, ezért egy ekkora horderejű változtatás bevezetése előtt elengedhetetlen az érintettek teljes körű tájékoztatása.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia