Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1054
Utca, házszám: Alkotmány utca 3
Telefon: 06 1 472 82 00
weblapcím: www.szmm.gov.hu
Kapcsolattartó neve: Sajtótitkárság
Kapcsolattartó e-mail címe: sajto@szmm.gov.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 06 1 472 8301
 
(FP24) - Budapest - 500 millió forint keretösszegű központi munkahelymegőrző program indulását jelentette be Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Ezzel a tárca a tavalyihoz hasonló nagyságrendben mintegy 3500-4000 munkahely megőrzését kívánja ösztönözni.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bár az időjárás enyhült, Dr. Herczog László szociális és munkaügyi miniszter továbbra is kéri a lakosság fokozott figyelmét a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében, amely az enyhébb téli napokban is komoly veszélyt jelent.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Minden régióban meghatározták azt a tíz-tíz szakmát, amelynek elsajátítását szakiskolai ösztöndíjjal támogatják – jelentette be Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten. Az ösztöndíjprogram részleteinek ismertetése után megtekintette az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola tanműhelyében három támogatott képzés – a kőműves, az ács-állványozó és a festő-mázoló-tapétázó szakmák – gyakorlati foglalkozását.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Nem felel meg a valóságnak Czomba Sándornak az az állítása, amely a munkahely-megtartás támogatásának hazai rendszerét bírálja. Téves az a kijelentés, hogy ma semmilyen pályázati lehetőség nincsen munkahelymegtartásra.
bővebben
Kulcsszavak: munka, foglalkoztatás
 
 
(FP24) - Budapest - A Magyar Nemzet „15 éve volt ennyi állástalan” c., január 7-én megjelent cikkében „több legyet kíván egy csapásra leütni”.

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A válság nyomán szűkülő munkaerőpiacon felértékelődik a közfoglalkoztatás szerepe. A jövő évi költségvetés elfogadása utat nyitott a 2010-es közmunkaprogramoknak. Januártól mintegy 25 ezer álláskeresőt vonhatunk be a 13 milliárd forintos támogatással megvalósuló hat közmunkaprogramba. A programok között első ízben indul olyan, amelyet kifejezetten romáknak dolgoztak ki. Valamennyi programhoz képzés is kapcsolódik.
bővebben
Kulcsszavak: közmunka szmm roma
 
 
(FP24) - Budapest - Nyolcadik alkalommal, idén december 3-án rendezik meg az országos távmunka-konferenciát, egy olyan fórumot, ahol a munkáltatók és a munkavállalók egyaránt hasznos információkhoz juthatnak. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium háttérintézményeként a Budapesti Munkaerő-piaci Intervenciós Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen a szakma kiváló ismerői ismertetik a jó gyakorlatokat, a hazai és nemzetközi tapasztalatokat, a fejlődési irányokat.
bővebben
Kulcsszavak: szmm, távmunka
 
 
(FP24) - Budapest - A Szociális és Munkaügyi Minisztérium ügyfélszolgálati irodája 2009. november 4-től Budapest, V. kerület, Hold u. 1. alatt (az Arany János utcai metrómegálló közelében) működik.

bővebben
Kulcsszavak: ügyfélszolgálat
 
 
(FP24) - Budapest - Nem változik jelentősen a szakképzési törvény 2010. január 1-jétől. Az Országgyűlésnek október 2-án benyújtott törvénymódosítás túlnyomó része a felnőttképzésben történő vizsgaszervezési jogosultság szabályainak a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv előírásainak a magyar jogrendbe ültetését tartalmazza.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Czomba Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz) mai parlamenti felszólalásában azt állította, hogy Szűcs Erika, az Út a munkához program miniszteri megbízottja is elismerte, hogy „az Út a munkához program ebben a formában zsákutca”.

bővebben
Kulcsszavak: Út a munkához
 
 
(FP24) - Budapest - Nagyszerű eredményük és helytállásuk elismeréseként Herczog László szociális és munkaügyi miniszter és Korózs Lajos államtitkár személyesen köszöntötte a Taipeiben zajló XXI. Nyári Siketolimpiáról pénteken hazatért sportolókat.
bővebben
Kulcsszavak: siketlimpia, jelnyelv
 
 
(FP24) - Budapest - Minden alapot nélkülöz az a sajtóértesülés, amely szerint 2010-től megszűnnének a négynapos hétvégék. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium nem tervez olyan rendeletet, amely tiltaná az ünnepek körüli munkanap áthelyezést.
bővebben
Kulcsszavak: munkaszüneti napok
 
 
(FP24) - Budapest - Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottsága augusztus 18-i rendkívüli ülésén megteremtette a lehetőségét, hogy a bizottság tagjai és az ülésen jelenlévők megismerjék a lakáshitelesek helyzetével kapcsolatban a tényleges számadatokat, és a továbbiakban ennek alapján nyilatkozzanak a sajtóban.

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Maximum a rokkantsági nyugdíja kétszeresét keresheti a III. rokkantsági csoportba tartozó, nyugdíjkorhatárnál fiatalabb személy. Ha a rokkant személy a minimálbérnél nem keres többet, akkor nem kell a keresetét a nyugdíja kétszereséhez viszonyítani.
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia