Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
Részletes leirás:
Egyesületünk 1999. év őszén alakult Zánkán a Gyermeküdülő területén lévő téli épület valamelyikében. Közel 30-an gyűltünk össze azzal a szándékkal, hogy létrehozzunk egy olyan vízimentéssel foglalkozó közhasznú egyesületet, amely hatékonyan tud segíteni a vízibalesetek felszámolásában és megelőzésében. Az alapító tagok között számos vitorlázó, úszó, a vizet szerető személy volt, és mindannyian elszántak voltunk abban, hogy tenni kell valamit, a kialakul helyzet tarthatatlan.
Kezdetben a Balaton területére korlátoztuk működési tevékenységünket, de baj esetén számos alkalommal segítettünk más területeken is. Megalakulásunkkor a Vízimentők Balatoni Szakszolgálata (VBSZ) nevet választottuk, ezzel is jelezve abbéli szándékunkat, hogy professzionális módón kívánunk tevékenykedni. Határozott elképzeléseinket elkezdtük megvalósítani, és ennek köszönhetően jöttek az eredmények. Számos oldalról közelíthetjük meg eredményességünket. Nézzünk ebből néhányat. Mára egyesületünk több mint háromszáz fős tagsággal bír, évente közel 10 vízimentő tanfolyamot szervezünk, bonyolítunk le. Több száz iskolába jutottunk el prevenciós (megelőző) előadásainkkal.
A Balaton partján közel 40 strandon, csapatunk vízimentői állnak szolgálatban. 2006. évre 6 mentőhajóval, 6 mentőbázist tudunk üzemeltetni a főszezon ideje alatt. Megalakulásunktól számítva közel 1000 (ezer) személy mentettünk ki a vízből. Eredményeink, számunkra további erőt és energiát nyújtanak a további feladatok elvégzéséhez. 2006. év nyarán a közgyűlés, az elnökség javaslatára, úgy határozott, hogy működési területét az egész országra kiterjeszti. Úgy gondoljuk, hogy ami a Balatonon jól működik és fejlődőképes, azt érdemes az ország más területeire is átadni. Ekkor történt, hogy egyesületünk neve magváltozott és attól kezdve nevünk: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). Rendszerünk alkalmas a további területek becsatolásához, természetesen ehhez szükség van a helyben fellépő igényre és akaratra.
Eredményeink egy példaértékű összefogásnak köszönhetőek. Kitartó és felkészült csapatunk, szakmai céljainak megvalósításához, jelentős, folyamatos segítséget kap a szponzorainktól, szakmai támogatóinktól és nem utolsó sorban az állami szektorból.

Feladat van bőven, jut mindenkinek, várunk mielőbb!
Ország: Magyarország
Helység: Zánka
Irányitószám: 8250
Utca, házszám: 030/8 Hrsz.
Telefon: +36 30 38 30 100
weblapcím: www.vizimentok.hu
Kapcsolattartó neve: Tar Mihály
Kapcsolattartó e-mail címe: tarmihaly@vizimentok.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: +36 30 38 30 100
 
(FP24) - Craiova - A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 közös 8 fős csapata megnyerte a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (Internationale Rettungshunde Organization) által 15. alkalommal megrendezett Mentőkutyás Világbajnokságot. Az idei viadalnak a romániai Craiova nevű település adott otthont, ahol 13 ország közel 100 mentőkutyája mérte össze tudását a 4 napos rendezvény alatt. A szolgálat 8 kutyával képviseltette magát.
bővebben
Kulcsszavak: mentők, mentőkutya,
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia