Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Részletes leirás:
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) 2008. május 15-én alakult meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium jogutódjaként.
A KHEM munkájának célja, hogy az ágazati politikák tudatos alakításával elősegítse Magyarország Európai Unióba történő integrálódását, valamint hozzájáruljon az ország gazdasági versenyképességének növeléséhez. A „közigazgatási munkamegosztás” szerint a minisztérium a közlekedési, az energiapolitikai, a bányászati, és a postaügyekkel kapcsolatos ágazati feladatokat látja el.

Közlekedési téren a KHEM felelősségi köre a közúti, a légi, a vasúti és a vízi infrastruktúra fejlesztésére és hatékony működtetésére egyaránt kiterjed. Kiemelten fontos feladata továbbá a közösségi közlekedési rendszer fejlesztésére vonatkozó szakmai koncepciók kidolgozása és megvalósítása. Mindezek mellett a KHEM részt vesz a jogszabályalkotásban vagy önálló intézkedéseket hoz olyan területeken, mint például a gyorsforgalmi utak, közúti közúthálózat, a közlekedés védelme és a közlekedésbiztonság, vagy éppen a veszélyes áruk szállítása, a kombinált árufuvarozás.

A KHEM az energiapolitika felelőseként elősegíti az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság - mint hosszú távra szóló elsődleges célok - együttes érvényesülését. A gazdaság és a lakosság energiaigényeinek biztosításakor figyelembe veszi és erősíti a biztonság, a gazdaságosság és a környezetvédelem szempontjait, valamint az Európai Unióban meghatározott közösségi célokat. Ennek érdekében a minisztérium munkatársai közreműködnek egyebek közt a megújuló energiaforrások felhasználásával, az energiahatékonysággal és az energiatakarékossággal kapcsolatos intézkedések kidolgozásában.

A KHEM részt vesz az Európai Unió intézményeinek munkájában, a magyar álláspontok előkészítésében, valamint számos nemzetközi szervezetben, tárgyaláson képviseli Magyarországot.
Ország: Magyarország
Helység: Budapest V.
Irányitószám: 1054
Utca, házszám: Akadémia utca 3.
Telefon: +36 1 471 8190
weblapcím: www.khem.gov.hu
Kapcsolattartó neve: Kommunikációs Osztály
Kapcsolattartó e-mail címe: sajto@khem.gov.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: + 36 1 471 8190
 
(FP24) - Budapest - 2009. február 17-én magyar-horvát energetikai miniszteri megbeszélésre került sor Budapesten. A találkozón Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter aláírta Đuro Popijač horvát gazdasági, munkaügyi és vállalkozásügyi miniszterrel a Magyar Köztársaság Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya között a közös államhatárt keresztező villamos távvezetékek építésével, üzemeltetésével, fenntartásával, rekonstrukciójával és üzemzavar-elhárításával kapcsolatos együttműködésről szóló megállapodást.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Megalapozatlan, szakszerűtlen és felelőtlen a Magyar Nemzetben február 10-én megjelent hír, amelyben a szerző a személyszállítás szüneteltetését jósolja további ötven mellékvonalon. A KHEM a jelenleg érvényben lévő menetrendet – amely már tartalmazza a nyári változatot is - nem tervezi módosítani.


bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A tarifarendszer felülvizsgálata a helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme. Az érintett vállalatok kiegyensúlyozottabb finanszírozása érdekében a vasúti és autóbuszos tarifák emeléséről döntött a szakminisztérium. A valós utazási igények felmérése érdekében a díjmentesen közlekedők a jövőben regisztrációs jeggyel utazhatnak.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - 2010. január 11-13. között, Budapesten ülésezett a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB). Az elmúlt években a globális gazdasági-pénzügyi válság ellenére Magyarország és Vietnam kapcsolata minden területen bővült és fejlődött, beleértve a hagyományos kereskedelmi kapcsolatot is. Gazdasági téren fejlett vállalatközi együttműködések és vegyes vállalatok létrejötte jellemzi a két ország viszonyát.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Közlekedési Hírközlés és Energiaügyi Minisztérium honlapján közzétette a jövő évi országos és regionális megrendelésű vasúti közszolgáltatási menetrend tervezetét. Az egyeztetés alatt álló javaslat véglegesítési határideje 2009. október 31. A tervezetben foglalt változtatások bevezetésével az országos jelentőségű vasútvonalakon több járat indulna kiszámítható gyakorisággal és egyes esetekben 5-10 perccel rövidebb menetidővel.

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Andrási Miklós elnök-vezérigazgatói kinevezését követően ismét változik a MÁV Zrt. vezetése. Távozik vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, megújul a vasúttársaság Igazgatósága.
bővebben
Kulcsszavak: MÁV, közlekedés,
 
 
(FP24) - Budapest - A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium honlapján közzétette a regionális megrendelő funkcióra alkalmas szervezet szervezeti és működési kereteiről szóló javaslatot.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Kormány nemrégiben elfogadott feladatkiosztó határozatában foglalt határidőnek megfelelően augusztus 31-ig elkészült a regionális megrendelő funkcióra alkalmas szervezet szervezeti és működési kereteiről szóló javaslat.


bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium meghirdeti a „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” és „Kerékpárosbarát Település 2009” pályázatokat. A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Kormány nemrégiben elfogadott határozatának megfelelően 2009. augusztus 24-ig elkészült a távolsági és Budapest elővárosi közlekedés, valamint a regionális integrált közlekedés 2009/2010. évi menetrendjének koncepciója.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - 2009. augusztus 1-jétől nyújthatók be pályázatok az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program forrásaira. A Program a lakosság energiahatékonysági beruházásait ösztönzi, nyílászárók cseréjéhez vagy hőszigeteléséhez, fűtés vagy melegvíz-ellátás korszerűsítéshez, lakások hőszigeteléséhez, valamint a megújuló energiafelhasználáshoz kínál összesen 1,5 milliárd forint értékben vissza nem térítendő támogatást.
bővebben
Kulcsszavak: NEP, KHEM pályázat
 
 
(FP24) - Budapest - Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter Andrási Miklóst a MÁV Zrt. Igazgatósága elnökének, Antali Károlyt közösségi közlekedési miniszteri biztosnak nevezte ki 2009. július elsejei hatállyal. Az új elnök a későbbiekben stratégiai ügyekért felelős vezérigazgatója is lesz a vasúttársaságnak. A tárcavezető két héten belül részletes szakmai javaslatot vár az új vezetőktől a MÁV gazdálkodásának átalakítására.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A földgázpiac 2009. július 1-jei megnyitásával nem emelkedik a lakosság és az egyetemes szolgáltatásra (ESZ) jogosult egyéb fogyasztók számára a földgáz nettó ára. Azonban az új ÁFA kulcs miatt a fogyasztók által fizetendő bruttó végfelhasználói ár legfeljebb az ÁFA emelkedés mértékével növekszik 2009. július 1-től.
A liberalizációval a gázárképzés rendszere a jövőben megváltozik, de a Magyar Energia Hivatalon keresztül továbbra is megmarad az egyetemes szolgáltatásért fizetendő árak állami kontrollja.

bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia