Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Herczog Edit - szocialista EP-képviselő
Részletes leirás:
1961. május 5-én születtem Budapesten. Férjemmel, Dr. Szeredi Péter történésszel három gyermeket nevelünk.

Az általános iskolát Csákváron végeztem 1975-ben, majd a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium orosz tagozatán érettségiztem 1979-ben. A Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karának borász szakán 1985-ben tartósítóipari mérnök, és orosz nyelvi szakfordítói diplomákat szereztem. Ezután levelező tagozaton fejeztem be az ELTE Portugál nyelv és irodalom szakát 1994-ben, amelyet az European Business School-on tett abszolutórium követett.

Az egyetem elvégzését követően a Kertészeti- és Élelmiszeripari Egyetem Borászati Tanszékén dolgoztam, mint az MTA tudományos ösztöndíjasa, majd a Sör- és Szeszipari Tanszéken egyetemi tanársegédként. 1994-től a National Starch and Chemical cég képviselője, 1999-től a cég Kelet-közép Európai Business Development managere voltam, amely 1997-ig az UNILEVER cégcsoporthoz tartozott.

Az MSZMP-nek 1985-től, az MSZP-nek megalakulásától, 1989-től vagyok tagja. 1998-ban, majd 2002. novemberében az MSZP Fejér megyei listájáról választottak országgyűlési képviselőnek. 2007-ben tagja lettem az MSZP országos elnökségének. 1998-2002-között az Ügyrendi és az Európai Integrációs Ügyek Bizottságaiban, 2002 őszétől a Külügyi és a Környezetvédelmi Bizottságokban végeztem munkámat.

1999-től az Európa Tanács magyar delegációjában dolgoztam. Strasbourgban két évig a szocialista frakció női bizottságának vezetőjeként voltam tagja a frakcióvezetésnek. Alelnökként részt vettem az Interparlamentáris Unió magyar-angol, illetve magyar-amerikai tagozatainak munkájában.

Az MSZP 2002. március 12-i kongresszusán képviselőjelöltnek választottak az MSZP Európai Parlamenti listáján. 2004 májusától az Európai Parlament képviselőjeként dolgozom a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottságban. Póttagja vagyok az Ipari, Energiaügyi és Kutatás-Fejlesztési Bizottságnak, a Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak, továbbá tagja vagyok az EU-Kanada és az EU-EGT parlamentközi delegációknak, a Kis- és Középvállalkozás-fejlesztési és a Lisszaboni Stratégia Munkacsoportoknak. Elnökségi tagja vagyok az alábbi európai szervezeteknek: Európai Energia Fórum, Európai Internet Alapítvány, Fórum a Nukleáris Energia Jövőjéért, Kangaroo Csoport, Európai Parlament-Üzlet Fórum.

Angolul és oroszul beszélek.

A munkámról:

Amikor én politikus lettem, az vezérelt, hogy nem akarom olyannak elfogadni a világot, amilyen, hanem változtatni szeretnék rajta. Már akkor sem az aznapot szerettem volna megváltoztatni, hanem a hossszú távú trendeket. Ezért az Európai Parlamentben is olyan tevékenységekben veszek részt, amelyek hosszú távú projektek.

Ilyen például a belső piac építése: egy, már ötven éve tartó, nagyon hosszú folyamat. Vagy az energiapolitika kérdésköre, amelyben 20, 30, vagy éppen 40 évre előre kell felmérnünk igényeinket .

A politikusoknak két alapvető feladatuk van: kötelességünk mindent megtenni, hogy az élet és a béke fönntartásáért ezen a bolygón. Az előbbi a természethez kötődik, az utóbbi az emberiséghez - a felelősség tehát óriási.

Ha belátjuk, hogy a politikus dolga nem a fölforgatás, hanem az, hogy megpróbálja mederben tartani a dolgokat és egy kicsit megmozdítani a világot, akkor közelebb jutunk oda, hogy miért érdemes politikusnak lenni, és mit érhet el az a politikus, aki felelősen gondolkodik.
Bár vegetatív létünk fenntartásához szükséges tecnikai eszközeink változnak és változnak - s talán gyorsabban is, mint szeretnénk - , de társadalmi, emberi kapcsolataink kérdőjelei ugyanazok maradnak. Vizsgálhatjuk a 2000 éves írott történelmet vagy akár Shakespeare-t, a gondolatok aktualitása megdöbbentő. A szociális problémák, az esélyegyenlőség, az egészség problémája - esetleg más formában, de ugyanúgy jelen vannak; függetlenül attól, hogy különféle gazdasági megoldások és teljes paradigmaváltások zajlottak le a világban.

El kell jutnunk odáig, hogy belássuk, hogy energiára mindenkinek szüksége van, élelmiszerre mindenkinek szüksége van, egészségre mindenkinek szüksége van. Az élethez való jog, az élet fönntartása sokkal több annál, minthogy a saját jólétünkre gondoljunk, de amellett kell gondolnunk erre is.

Tudnánk-e ezért többet tenni? Azt hiszem, hogy tudnánk. Csak egy kicsit föl kellene emelnünk a fejünket, és egy kicsit messzebbre kellene néznünk. Akkor talán a saját problémáinkat sem látnánk akkorának, mint amekkorának ma látjuk.
Ország: Belgium
Helység: Brüsszel
Irányitószám: 1047
Utca, házszám: Parlement Européen Rue Wiertz
Telefon: +32 (0) 228 47596
weblapcím: www.herczogedit.hu
Kapcsolattartó neve: Zsombok Szilvia, asszisztens
Kapcsolattartó e-mail címe: edit.herczog@europarl.europa.eu
Kapcsolattartó telefonszáma: +32 (0) 228 47596
 
(FP24) - Brüsszel - Megtartotta második találkozóját a Herczog Edit szocialista és Bill Newton Dunn brit liberális demokrata EP-képviselők kezdeményezésére létrejött Hamisítás és Csalás Elleni Küzdelem Fóruma. Az ülésen Carlo van Heuckelom, az Europol és John Taylor, az Európai Bizottság adó- és vámügyi főigazgatóságának megbízottja ismertette a képviselőkkel a legfrissebb bűnügyi trendeket.
bővebben
 
 
(FP24) - Székesfehérvár - Az európai szabadság és egység szimbólumának nevezte Herczog Edit 1989. november 9-ét, a berlini fal leomlásának évfordulóját. A szocialista EP-képviselő szerint nagyon fontos, hogy Magyarországon is méltóképpen emlékezzünk meg ennek a Közép-Európa uniós integrációja szempontjából is megkerülhetetlen eseménynek a 20. évfordulójáról, ezért november 9-én, hétfőn egész napos programot szerveznek Székesfehérváron – hangzott el a képviselői irodában tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - A Václav Klaus cseh elnök aláírását követően várhatóan 2010 elején életbe lépő lisszaboni szerződés minden eddiginél rugalmasabb és hatékonyabb pénzügyi tervezést tesz lehetővé, ugyanakkor komoly előrelépést jelent a költségvetési fegyelem irányába is – fogalmazott Herczog Edit az EP költségvetési bizottságának vitájában. A szocialista képviselő a fontos költségvetési vívmányok mellett a reformszerződés által felvetett új kérdésekre is felhívta a figyelmet.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Európa nem válhat szociális összetartozás nélküli közös piaccá, ezért meg kell őrizni az európai baloldal által épített szociális modell sokszínűségét és szilárdságát – hangsúlyozta Herczog Edit szocialista EP-képviselő az Eurochambers közgyűlésén.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - A szellemi tulajdont védő erős jogok a tudásgazdaságra alapozott új Európa sarokkövei kell legyenek – hangsúlyozta Herczog Edit szocialista EP-képviselő az Első Európai Innovációs Csúcstalálkozón. A képviselő szerint a megerősített jogok nemcsak az innovatív vállalkozások érdekeit védik, de egyúttal a növekedésre és munkahely-megtartásra alapozott új európai stratégia alapját is jelentik. A kutatás-fejlesztés ösztönzéséhez azonban egységes európai szabadalmi rendszerre lenne szükség.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Irodájában fogadta Kakha Baindurashvili grúz pénzügyminisztert Herczog Edit szocialista EP-képviselő csütörtökön. A politikus magas szintű delegációval találkozott Brüsszelben, majd a parlamenti frakciók vezető képviselőivel egyeztetett az EU Grúziának nyújtandó pénzügyi támogatásáról.
bővebben
Kulcsszavak: Herczog Edit, grúzia
 
 
(FP24) - Debrecen - Egyre biztosabb, hogy egy kétéves tervezési folyamat eredményeképp fog véglegesen eldőlni az európai neutronkutató helyszíne, ezért az ESS Nemzeti Tanács felkéri a kormányt, hogy az új fejlemények tükrében tartsa fenn a debreceni pályázatot, valamint továbbra is biztosítsa a tervezésben kiemelkedő szintű magyar részvétel feltételeit.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - A szocialista Herczog Editet választotta európai hálózata elnökének az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti együttműködés elmélyítésén fáradozó Transzatlanti Együttműködési Hálózat (Transatlantic Policy Network). Az új elnök elsősorban az energiaipar, a kutatás-fejlesztés területén, illetve a közös belső piac kiépítése irányában vár előrelépést.
bővebben
 
 
(FP24) José Manuel Barroso szerint az európai neutronkutatónak ki kell használni a területen felgyülemlett értékes magyar tapasztalatokat, ezért bízik benne, hogy Magyarország változatlanul érdekelt az ESS-projektben – áll európai bizottsági elnök Herczog Edit, az ESS Magyar Nemzeti Tanács elnöke részére eljuttatott levelében.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Felháborító, hogy a bankok még ma is az időskorúak hátrányos megkülönböztetésével igyekeznek ledolgozni korábbi felelőtlen döntéseik következményeit – kommentálta Herczog Edit szocialista EP-képviselő az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyik hitelintézet ellen kirótt büntetését.
bővebben
 
 
(FP24) - Brüsszel - Szerdai szavazásán elsöprő többséggel választotta meg kincstárnokának Herczog Editet az EP szocialista képviselőcsoportja. A második európai parlamenti ciklusát kezdő magyar képviselő azt mondta, hogy az elődje, Kósáné Kovács Magda által magasra helyezett erkölcsi és szakmai követelményeknek megfelelve kíván dolgozni az európai baloldal érdekében.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Nagyon fontos, hogy a Kreativitás és Innováció Európai Évében éppen Budapest adhat otthont annak a nemzetközi és hazai összefogás révén létrejött konferenciának, amely a társadalmi innováció jelentőségét hirdeti – fogalmazott Herczog Edit, európai parlamenti képviselő. A képviselő szerint Európának és Magyarországnak is ki kell terjesztenie az innováció gondolatát a szűken vett technológiai kérdések felől a tágabb társadalmi folyamatok irányába...
bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia