Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Miniszterelnöki Kabinet - Kormányszóvivői Iroda
Ország: Magyarország
Helység: Budapest
Irányitószám: 1055
Utca, házszám: Báthory u. 12
Telefon: 06 30/274-2105
weblapcím: www.meh.hu
Kapcsolattartó neve: Somogyi Orsolya
Kapcsolattartó e-mail címe: zsuzsanna.markotanyos@meh.gov.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: (30/274-2105)
 
(FP24) Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programja az elmúlt ötven év legnagyobb iskola- és óvodafelújítási programja, amelynek keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése valósul meg, 105 milliárd forint értékben. A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Összetett Iskola általános iskolájának és óvodájának felújítását közel 480 millió forinttal támogatja az unió.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Magyarország a Lisszaboni Szerződést elsőként ratifikáló tagállamként érdekelt abban, hogy a ratifikációs folyamat végre lezáruljon, a Szerződés mihamarabb életbe lépjen. Európának az állandó intézményi viták helyett végre az embereket foglalkoztató problémákkal kell foglalkoznia, mint a gazdasági válság, az energiabiztonság vagy a klímaváltozás.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Mohamed Hoszni Mubarak, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöke 2009. október 13-15. között hivatalos állami látogatást tesz Magyarországon. Egyiptomi részről ez az első elnöki látogatás hazánkban.
bővebben
Kulcsszavak: Mubarak, Bajnai, Egyiptom
 
 
(FP24) - Budapest - Sólyom László köztársasági elnök 2009. augusztus 21-én egy társadalmi szervezet meghívására érkezett volna Révkomáromba, azzal a céllal, hogy beszédet mondjon Szent István szobrának avatási ünnepségén. A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma az uniós polgárok szabad mozgására vonatkozó 2004/38/EK irányelvére hivatkozva, szóbeli jegyzékben tagadta meg a magyar köztársasági elnök belépését Szlovákia területére.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Még három napjuk van a diplomás roma munkavállalóknak, hogy jelentkezzenek arra a miniszterelnök által meghirdetett programra, amelynek keretében 200 diplomás roma szakember nyerhet felvételt a közigazgatás legkülönbözőbb szintjeire. A program – amely a romák felzárkóztatását és beilleszkedését szolgáló intézkedéssorozat egyik eleme – a vezető roma értelmiségi réteg kiszélesítését, illetve megerősítését szolgálja.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával csaknem 195 millió forintból kezdődhet meg a Maroshát térséget feltáró túraútvonal-hálózat kialakítása. A projekt eredményeként a turisztikai kistérségben több mint 100 kilométeres gyalogtúra útvonal-hálózat létesül. Mezőhegyesen, a pályázati projektet bemutató eseményen Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára is beszédet mondott.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök mély megdöbbenését fejezi ki és a leghatározottabban elítéli a budapesti szlovák nagykövetséget ért szerda hajnali Molotov-koktélos támadást.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök 2009. augusztus 24-én megbeszélést folytatott cseh partnerével, Jan Fischerrel, aki munkalátogatásra érkezett Magyarországra. A megbeszélésen a két kormányfő energiabiztonsággal és energetikai együttműködéssel kapcsolatos kérdéseket tekintett át. Mindkét ország az eddigieknél erőteljesebb közösségi támogatást szorgalmaz a kelet-közép-európai régió ellátásbiztonságát növelő infrastrukturális és egyéb projektek számára.
bővebben
Kulcsszavak: bajnai gordon, jan fischer
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon magyar miniszterelnök ma telefonon egyeztetett Robert Fico szlovák miniszterelnökkel Sólyom László köztársasági elnök révkomáromi látogatásáról. A magyar miniszterelnök a két nappal ezelőtt a három legfőbb szlovák közjogi méltóság által kiadott nyilatkozatra reagálva emlékeztetett, hogy a népeinket összekötő közös királyunk, Szent István emlékének szentelt szoboravatás nehezen tekinthető a szlovák szuverenitás elleni támadásnak.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Mintegy 50 ezer látogató, 5300 szelet az Ország Tortájából, 1000 liter víz– ez a mérlege délután fél 5-ig a Kossuth téren az augusztus 20-i állami ünnep rendezvényeinek. Délután fél 5-ig mintegy 50 ezren keresték fel a Kossuth teret, ahol a Szent István király udvara elnevezésű történelmi játszóház és a Pékek Fejedelmi Rendjének közreműködésével egész napos Kenyérfesztivál zajlik.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A délelőtt folyamán több tízezer érdeklődő részvételével, rendben zajlottak az augusztus 20-i ünnepségek Budapesten. A Hősök terén mintegy 15 ezer ember tekintette meg a tisztavatást, illetve az ezt kísérő haditechnikai bemutatót, a Kossuth téren felállított történelmi játszóházat pedig mintegy 10 ezer érdeklődő látogatta meg a délelőtti órákban.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Immár 3 éve hagyományosan augusztus 20-án, az Ország Születésnapján mutatja be a nagyközönségnek a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programjuk keretében az Ország Tortáját.
bővebben
Kulcsszavak: ország, torta
 
 
(FP24) - Budapest - A Roma Holokauszt emléknapja egyformán üzen roma és nem roma honfitársainknak. A hatvanöt évvel ezelőtt elkövetett fasiszta rémtettek emléke arra figyelmeztet, hogy valamennyi, a demokráciát, a szabadságot és az emberi méltóságot védeni kész és képes embernek tennie kell ma is az előítéletek, az uszítás és a gyűlölködés ellen.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az elemzés készítőinek figyelmét az őszi törvényalkotási program tanulmányozása során bizonyára elkerülte, hogy annak bevezetője szerint: „a Kormány az őszi ülésszak kezdetéig - a válságkezelő program végrehajtása érdekében - további törvényalkotási javaslatokat fog megfogalmazni.” Az elemzés 135 pontos tagolása szerint az alábbi pontok tartalmaznak valótlanságot, vagy hiányosak:
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A kormány megköszönni, hogy a Nézőpont Intézet górcső alá vette a Bajnai Gordon által vezetett válságkezelő kormány elmúlt 100 nap során elért eredményeit. A 100 nap egy jó apropó a számvetésre, mert bár a legtöbb kormány megalakulás után 100 napot kér arra, hogy egyáltalán elkezdjen dolgozni, addig a Bajnai kormány 100 nap alatt nagy utat tett meg.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A kormány szerdai ülésén fogadta el azt a kormányrendeletet, amely szeptember 1-jével teljes fogyasztóvédelmi hatósági jogkört biztosít a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF). A rendelet célja, hogy a jövőben a PSZÁF járjon el minden olyan esetben, amikor valamelyik felügyelete alá tartozó szervezet megsért bármilyen fogyasztóvédelmi szabályt.
bővebben
 
 
(FP24) Bajnai Gordon miniszterelnök a Parlamentben tárgyalást folytatott a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Elnökségének tagjaival. Kiemelt témaként szerepelt a napirenden az augusztus 1-jétől megalakuló Tudománypolitikai Tanács, amelyben a Rektori Konferencia a K+F szektor felsőoktatási területét képviseli. A megbeszélésen szó volt még az uniós és PPP forrásból megvalósuló egyetemfejlesztések előrehaladásáról, a kutatás-fejlesztési projektekről, illetve a felsőoktatási intézmények integrációjáról.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az állapotát súlyosbító alapbetegségei voltak annak a 41 évesen elhunyt férfinak, akinél az influenza A(H1N1)v jelenlétét igazolta az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ PCR vizsgálata. Eddig 36 megbetegedést regisztráltak Magyarországon, ebből 35 enyhe lefolyású volt, 1 személy – aki vírusfertőzést súlyosbító alapbetegségekben szenvedett – életét vesztette.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök 2009. szeptember 1-jei hatállyal elfogadta Horváth J. Ferencnek, a Magyar Energia Hivatal nyugdíjba vonuló elnökének lemondását, és elismerését fejezte ki a távozó elnök eredményes munkájáért.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Ma tartotta alakuló ülését a kormány által felkért civil szervezetek képviselőiből álló Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje a Kríziskezelő Program számláján rendelkezésre álló keretösszeg felhasználását.
bővebben
Kulcsszavak: kormány, krízis
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója kérésének eleget téve, és a kérés indoklását figyelembe véve, őt érdemei elismerése mellett szeptember 1-jei hatállyal felmentette főigazgatói tisztsége alól.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Fővárosi Bíróság kimondta: Bajnai Gordon által korábban vezetett Wallis nem okozott hátrányt a költségvetésnek, Bajnai Gordon nem kerülte ki az adószabályokat és a Ciprusról származó jövedelme után megfizette a magyar költségvetésnek járó adót. A bíróság első fokú ítélete helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Bajnai Gordonnal kapcsolatos valótlan állításaiért.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök ma Zircen jelentette be, hogy uniós forrásból 31 településen épül járóbeteg ellátó központ, csaknem 30 milliárd forint összértékben. A pályázatok lezárultak, a fejlesztések szerződéseit megkötötték, így a következő hetekben, hónapokban indulhatnak a beruházások, amelyek eredményeként rövid időn belül érzékelhetően javulni fog a járóbeteg ellátás Magyarországon.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök a helyközi közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztossá nevezi ki Antali Károlyt. A kormánybiztos fő feladata a közösségi közlekedés hatékonyságának növelésére vonatkozó javaslatok kidolgozása.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök ma elismerő okleveleket adott át nyolc rendőrtisztnek, akik szolgálatot teljesítettek az Erzsébet téren 2009. július 4-én lezajlott, engedély nélküli demonstráció kezelésében, az alkalmanként erőszakossá váló tömeg elleni szakszerű intézkedésben, a rend fenntartásában. Az eseményen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több rendőri vezető.
bővebben
 
 
(FP24) Bajnai Gordon miniszterelnök hivatalában fogadta és tárgyalást folytatott a magyar történelmi egyházak vezetőivel. A találkozón részt vett Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Kiss Péter társadalompolitikai miniszter is.
bővebben
Kulcsszavak: egyház, Bajnai Gordon
 
 
(FP24) - Budapest - Mély megrendüléssel értesültem Király Béla vezérezredes halálhíréről. Az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik legnagyobb hősét, a XX. századi magyar történelem egyik nagy alakját veszítette el a nemzet.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök meghívására 2009. július 6-án (hétfőn) Mirko Cvetkovic,a Szerb Köztársaság miniszterelnöke munkalátogatást tesz Magyarországon.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A magyar köztisztviselők és közalkalmazottak érdekvédelmi szervezetének kezdeményezésére 1998 óta július 1. hivatalosan a Köztisztviselők Napja, erről törvény is rendelkezik. Ez a nap a köztisztviselők számára 2001 óta munkaszüneti nap, és ez egyben a magas színvonalú köztisztviselői munka elismerésének időpontja is.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az április közepén megalakult kormány válságkezelésre, felelős cselekvésre vállalkozott, és óriás léptekkel halad. Az új kormány azonnali válságkezelést kezdett a munkahelyek, családok védelme érdekében, lépéseket tett az egyensúly helyreállításáért, a hosszú távú növekedés megalapozásért, a külső és belső bizalom, illetve Magyarország önbizalmának megerősítésérért. Az elmúlt 75 nap jelentős része ezeknek a feladatoknak a megoldásáról szólt, amelyekben gyorsan és határozottan lépett a kormány.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök üdvözölte, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszakának utolsó napján a képviselők megszavazták többek között az adótörvények módosításait, a Büntető Törvénykönyv egyes rendelkezéseinek szigorítását, illetve a közteherviselés rendszerének átalakítását.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök meghívására 2009. július 1-én (szerdán) Borut Pahor, a SzlovénKöztársaság miniszterelnöke hivatalos látogatást tesz Magyarországon.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - 2009. június 27-én (szombaton)a Vasfüggöny átvágásának 20.évfordulója alkalmából Bajnai Gordon miniszterelnök az alábbi központi rendezvényeken vesz részt.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök Farkas Ádámot javasolja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Felügyeleti Tanácsa elnökének. A kormányfő az Országgyűlés elnökének írt levelében kezdeményezi, hogy a jelöltet hallgassa meg a parlament költségvetési bizottsága. A Felügyeleti Tanács elnökének személyéről már hétfőn szavazhat az Országgyűlés.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A válságkezelő kormány július 1-jével felfüggeszti a lakástámogatások jelenlegi rendszerét. Ezzel egy időben július 1-jén előterjesztést nyújt be egy újabb, célzottabb lakástámogatási rendszer kiépítésére.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A Magyar Köztársaság Kormánya 2009. június 16-án ünnepi keretek között emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjairól, az Ötvenhatos Vértanúkról valamint Nagy Imre és mártírtásai 20 évvel ezelőtti újratemetésről, a 20 éves Magyar Köztársaságról. A nap folyamán több százan helyezték el az emlékezés virágait a Műcsarnok lépcsőin, a Hősök terén megrendezett ünnepi koncerten pedig ötezernél is több néző vett részt.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - MEGHÍVÓ
2009. június 16-án (kedden)az ’56-os Vértanúk Emléknapja, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 20. évfordulója alkalmából.
Beszédet mond Bajnai Gordon miniszterelnök.

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Járulékcsökkentés, a tételes egészségügyi hozzájárulás eltörlése, a társasági adó csökkentése: néhány a legfontosabb intézkedések közül, amelyekkel a kormány részben már idén lélegzethez juttatja a vállalkozásokat. „A kabinet válságkezelő programjának lépései nyomán a vállalkozásoknak összesen 400 milliárd forinttal kevesebbet kell befizetniük adók és járulékok formájában idén és jövőre” – többek között ezt mondta el Bajnai Gordon a Menedzserszövetség éves közgyűlésén ma, Budapesten.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A kormány tegnapi ülésén tárgyalt a gyermekek napközbeni ellátásának fejlesztéséről, ami fontos eleme a foglalkoztatottság növelését, a gyermeket vállaló nők munkaerőpiacra történő visszatérésének ösztönzését szolgáló intézkedéseknek. Ezt a célt szolgálják a családtámogatási rendszer átalakítására vonatkozó javaslatok is, amelyeket május végén fogadott el az Országgyűlés.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök kedden a Parlamentben fogadta Frank-Walter Steinmeier német külügyminisztert. A magyar kormányfő és a német külügyminiszter áttekintette a globális gazdasági válság két országra és az Európai Unióra gyakorolt hatásait és az abból eredő feladatokat, valamint megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is.
bővebben
 
 
(FP24) - Parlament, Vadász terem - MEGHÍVÓ - 2009. május 11-én (hétfőn) 16.30 órától Bajnai Gordon miniszterelnök találkozik a külképviseletek vezetőivel.Helyszín:Parlament, Vadász terem
Az esemény elején fotó és vágókép készíthető.

bővebben
 
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia