Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN
Feltöltés 4 lépésben!
SAJTÓKÖZLEMÉNY  FELTÖLTÉSE

NYOLCVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLI AZ EGYKORI BAGDAD-VASÚT

A szöveg letölthető/kimásolható itt: szöveg

Taurus-Express

Taurus-Express 2
(FP24) - Bécs - A Bagdad-vasút nyugat-európai, régebbi és híresebb megfelelője az Orient-Express. Aki azonban valaha is utazott már Kis-Ázsián keresztül a Taurus-gyorsvonattal, esküszik a hagyományos vonatozás élményére. Az egykori Bagdad-vasút, mely ma Isztambulból Törökországon át egészen a szír határig, Gaziantepig vezet, jövő év februárjában ünnepli első útjának nyolcvanadik évfordulóját.
„Iyi Yolculuklar!” – Jó utat!

A mai modern közlekedési járművekkel szemben a vonatozás a klasszikus utazás már-már feledésbe merült élményét nyújtja. Aki vonaton utazik, nemcsak a gyors megérkezésre törekszik, hanem az utazást is élvezni szeretné. A Taurus-Express valóra váltja ezt a kívánságot; elegendő időt és alkalmat biztosít arra, hogy az utasok gyönyörködhessenek az ország sokszínű és változatos tájában.

A kiindulópont Isztambul
A Taurus-Express Isztambulban az impozáns Haydarpasa vasútállomáson várja utasait. „Az épület egyszerűen lenyűgöző! Az állomás egy palotához hasonlít, amely mintha benyúlna egészen a tengerbe, a pénztárok előtt a termen áthaladva pedig a Boszporusz gyönyörű képe tárul elénk.” – meséli Dr. Tashin Yilmaz, a Török Kulturális és Idegenforgalmi Tájékoztatási Hivatal követtanácsosa. Az épület hangulata barátságos és nyugodt. A vasútállomás a német Otto Richter és Helmut Cono tervei alapján épült többféle építészeti stílusban. Az épület a közép-európai barokk stílustól kezdve a német reneszánszon át egészen a neo-klasszicista stílusig hordozza a korszakok ismertetőjegyeit.
Történelmi talajról indul, és történelmi talajon fut tovább a vasúti pálya. Az út sziklák között, megszámlálhatatlan alagúton, szédítően magas hidakon és német építészmérnökök által tervezett vasútállomásokon át vezet. „Ha autóval utazunk, ezeket a tájakat és érdekességeket sosem fedezhetnénk fel.” – teszi hozzá Dr. Yilmaz. A csodás vidékek és látványosságok mellett az élményt a törökök vendégszeretete és az igénybe vehető szolgáltatások magas színvonala fokozza.
Egy legenda nyomában
A Taurus-Express 1600 kilométer hosszú úja során egzotikus kulturális és természeti csodákban gyönyörködhetünk. Az Isztambult és a szír határ mellett fekvő Gaziantep-et összekötő útvonal legjelentősebb állomásai közé tartozik Eskisehir, Afyon, Konya, Karaman, Adana és Osmaniye. A pálya lefektetése, amely eredetileg Konya-tól Bagdadig vezetett, 1903-tól 1940-ig több mint egy generációnyi ideig tartott. Bár tervbe vették ennek a közvetlen összeköttetésnek a felújítását és újbóli beüzemelését, az elképzelés egészen a mai napig nem valósult meg.

Az út állomásai
A vasúti pálya leghosszabb szakasza a Márvány-tenger mentén halad és Konya városáig gyönyörű tájakon át vezet. Az utazás egyik fénypontja a Taurus-hegység, mely egészen Adanáig nyúlik. Az út körülbelül egy napig tart. Amennyiben végig szeretnénk utazni a teljes útvonalat, hálókocsit vehetünk igénybe. Az utat gondosan tervezzük meg, ha a nappali órákra szóló jegyet veszünk. Ajánlatos egy napot Konya-ban a híres Mevlana-kolostor megtekintésére rászánni. Az út számos más látványossággal is kecsegtet. Ilyen nevezetesség például az Alaeddin Camii Mecset, mely a szeldzsuk időkből származik és a török építészet egyik legismertebb és legjelentősebb épületei között tartják számon.

Híres utasok
Ahogyan az Orient-Expresszen, az egykori Bagdad-járaton is számos híresség utazta be a Kelet országait. Például Agatha Christie, a krimi irodalom nagy alakja, akinek a férje 1930 körül szíriai ásatásokon dolgozott, így felesége számos alkalommal utazott a régészeti lelőhelyekhez. Az Orient-Expresszel indult Angliából, majd Párizson és Budapesten keresztül utazva Isztambulba érkezett, onnan pedig továbbindult a Bagdad-járattal és folytatta útját egészen Szíriáig.
A sajtóközlemények tartalmáért nem a freepress.hu, hanem a közleményt kiadó cég/Pr-ügynökség vállal felelősséget.
MegosztásKAPCSOLAT

Csatolt dokumentumok

 A KÖZLEMÉNY KIADÓJA
A tájékoztatási hivatal a Török Köztársaság ankarai székhelyű Kulturális és Turisztikai Minisztériumának kirendeltsége, amelynek feladata az Ausztriával, Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával kialakított turisztikai és kulturális információcsere támogatása. Az ankarai minisztériumtól kapott ide vonatkozó iránymutatásnak megfelelően a hivatal koordinál minden hirdetési és PR tevékenységet az említett négy országban. A hivatal a kapcsolattartási pont az utazásszervezők számára éppúgy, mint a turizmus és kultúra terén felmerülő kérdésekkel kapcsolatban jelentkező újságírók és magánszemélyek számára. Bővebb információ a http://www.goturkey.com honlapon. [...]

PR ügynökség
Vision Communications Hungary Kft.
Budapest
Dolgos u. 2 1/a
Kovács Nikoletta email
+36 1-457-8200
www.visioncomm.eu

Vision Communications Hungary Kft.:
A Vision Communications Hungary Kft.-t (VisionComm) Szentgyörgyi Tibor alapította 1999-ben Budapesten. A magyar tulajdonú integrált kommunikációs szolgáltató és tanácsadó ügynökség teljes körű kommunikációs támogatást nyújt ügyfeleinek elsősorban a PR és média kommunikáció területén. Küldetésünknek tekintjük a közös érdekek feltárásán és megértésén nyugvó együttműködés elősegítését az ügynökség ügyfelei és azok célcsoportjai között. Meggyőződésünk, hogy megbízóink üzleti céljait hatékonyan és a leginkább költségtakarékosan a PR kommunikáció eszközeivel lehet támogatni. Gondosan megtervezett és tökéletesen kivitelezett kommunikációs programjaink eredményei meggyőzték megbízóinkat, amelyek megbízásaikkal 3-6 éve folyamatosan megtisztelnek bennünket. Ügyfeleink multinacionális vállalatok, azok helyi leányvállalatai, magyar nagyvállalatok és kormányzati szervek. [...]
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia