Sajtóközlemények
Legfrissebb
SZOMBATON TETŐZIK A HŐSÉG – MEGHOSSZABBÍTJA A II. FOKÚ RIASZTÁST AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

CSAK OTT, ODA ÉS AKKOR VILÁGÍTSUNK, AHOL ÉS AMIKOR SZÜKSÉGES

MÉG TÖBB NAPON ÁT TART A HŐSÉG, AZ ÉJSZAKÁK SEM HOZNAK ENYHÜLÉST

NEMDOHÁNYZÓK VÉDELME: ÁTLAGOSAN KÉT-HÁROM KIFOGÁS JUT EZER ELLENŐRZÉSRE

GOP-1.1.1-11-2012-0006 „PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉS A BIOSPIRÁL-2006 KFT-NÉL” CÍMŰ PÁLYÁZAT CÉLJÁRÓL, MEGKEZDÉSÉRŐL

VIRÁGZÁS ELŐTT A PARLAGFŰ | INDUL A PARLAGFŰ POLLEN RIASZTÁSI RENDSZER

„A VÍZÉ LESZ A KORONA” – SIKERREL ZÁRULT AZ ORSZÁGOS HAPPY-HÉT

III. FOKÚ HŐSÉGRIADÓ: MEGHOSSZABBÍTVA!

NÉGY JÓ TANÁCS IDŐSEKNEK A HŐSÉGHULLÁMOK IDEJÉRE

MIRE FIGYELJÜNK GYÓGYSZEREINK ESETÉBEN A NAGY MELEGBEN?

TARTÓS HŐHULLÁM SZOMBATTÓL – III. FOKÚ RIASZTÁST RENDEL EL AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

ITT A VAKÁCIÓ! HOGYAN KERÜLHETŐK EL A LEGGYAKORIBB FERTŐZÉSEK ÉS A GYERMEKBALESETEK?

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS: CSÜTÖRTÖKIG TART A KÁNIKULA!

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉG: NEM LESZ LEFEDETLEN TÉRSÉG AZ ORSZÁGBAN

KÖZEL SZÁZ ÉVE A CSALÁDOK ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT - VÉDŐNŐK NAPJA 2012.

SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SZEREK: CSAK AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL ENGEDÉLYÉVEL!

MÍNUSZ 80 MILLIÁRD - KISZÁMOLTUK: A DOHÁNYZÁS TÁRSADALMI TERHEI MAGYARORSZÁGON

„LYUKAK A VÉDŐHÁLÓN” - A GYERMEKBÁNTALMAZÁS MEGELŐZHETŐ!

KÖZÖS MUNKA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN ÉS A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁRA

JÓL-LÉT ÉS EGÉSZ-SÉG KAMASZKORBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK (1042)

Feltöltés 4 lépésben!
SAJTÓKÖZLEMÉNY  FELTÖLTÉSE
 
(FP24) - Budapest - Szociális, egészségügyi, oktatási szakembereknek, büntetés-végrehajtási intézményekben dolgozó nevelőknek, felügyelőknek, civil- és egyházi, alapítványi szervezetek képviselőinek indított „mesterkurzust” az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Diótörés Alapítvány. A 18 hónapon át tartó programot a Norvég-Magyar Projekt támogatta, 280 millió forinttal.
bővebben
 
2011-04-05 15:17:27 | Redlemon
 
(FP24) - Budapest -
Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői. Emellett ez az ország első készpénzmentes fesztiválja, amelyen feltöltő kártyával lehet majd fizetni.

bővebben
Kulcsszavak: pálinka
 
 
(FP24) - Budapest - Dr. Turai István OSSKI főigazgató nyílt levele a japán földrengés katasztrófa miatt aggódókhoz - FRISSÍTVE!
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az Országos \"Frédéric Joliot-Curie\" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet főigazgatója, Dr. Turai István nyílt levele a japán földrengés sugáregészségügyi hatásai miatt aggódókhoz.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A hagyományok szerint minden évben március utolsó csütörtökén tudományos ülés keretében adják át a Fodor József- és a Fenyvessy Béla-emlékérmeket. Az idén évfordulót is ünnepel a Magyar Higiénikusok Társasága, hiszen a szervezet nyolcvan évvel ezelőtt, 1931-ben alakult meg.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest -
• Országos járvány már nincs, de Pest és Fejér megyében még terjednek a vírusok
• A legtöbb beteg 15-34 év közötti fiatal felnőtt
• A fertőzésekért fele-fele arányban felelős az influenza A(H1N1)2009 és a B vírus

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A környezet-egészségügyi tapasztalatok szerint Magyarországon is növekedett a tudatosabban táplálkozó, az egészségére nagyobb gondot fordító emberek száma. Egyidejűleg szerencsére nemcsak fogyasztóként leszünk egyre felvilágosultabbak, hanem környezethasználóként is. Az egészséges, jó ivóvizet kincsnek, értéknek kell tekinteni, és ennek megfelelően kell összefognunk a vízforrások vizének, valamint a hálózatba vezetett minőségének megőrzéséről, hogy a használat helyén ne lehessen ok panaszra.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - • közel harmadával kevesebben fordultak orvoshoz
• Borsodban és Békésben 80 százalékkal esett vissza a megbetegedések száma
• a szezonban először több igazolt fertőzést okozott a B vírus, mint a H1N1

bővebben
Kulcsszavak: ÁNTSZ, influenza
 
 
(FP24) - Tatabánya - A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2011. március 16-ától újjászerveződött formában, új székházban kezdte meg működését. Az új székházat március 18-án mutatta be az érdeklődőknek és a sajtónak Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Dr. Paller Judit mb. országos tiszti főorvos és Hollósiné dr. Szentesi Zsuzsanna mb. megyei tiszti főorvos.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A gyártó saját hatáskörben intézkedett a termékek visszahívásáról. A tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást vagy hányást, hasmenést okozhat. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ellenőrzi.
bővebben
Kulcsszavak: ÁNTSZ, Milupa, tápszer
 
 
(FP24) - Budapest - Fejér megyében még mindig tombol a járvány, látványos a visszaesés Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Felfüggesztette a japán egészségügyi minisztérium két világszerte használt csecsemőoltás, a „Prevenar” és az „ActHIB” használatát, amíg lezárulnak a vizsgálatok négy kisbaba halálának ügyében. Tekintettel arra, hogy hazánkban a szóban forgó készítmények – egyes sajtó orgánumokban megjelentekkel ellentétben – nincsenek forgalomban, intézkedések bevezetése nem indokolt.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet közleménye
bővebben
Kulcsszavak: ÁNTSZ, glutén
 
 
(FP24) - Budapest - 2011-ben új szolgáltatást vezet be az Országos Környezetegészségügyi Intézet: a korábbi évek pollen és hőmérséklet adatai, valamint a meteorológiai előrejelzések alapján mintegy két héttel előbb tájékoztatjuk a lakosságot a monitorozott allergén növények virágzásának várható megindulásáról – amelyet természetesen az időjárási tényezők, elsősorban a csapadék – bizonyos fokig módosíthat. Az információ a www.antsz.hu valamint az OKI honlapján lesz elérhető a friss hírek között.
bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - • Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 50-70%-al is csökkenthetők
• A kórházi fertőzések átlagosan 4 nappal hosszabbítják meg a kezelést
• Hazánkban évente 90 ezer ilyen eset fordul elő
• A fertőzések megelőzésében a kézhigiéne az egyik legfontosabb elem

bővebben
 
 
(FP24) - Budapest - A dohányzás a legjelentősebb megelőzhető halálok a fejlett országokban így Magyarországon is.
bővebben
Kulcsszavak: ÁNTSZ, dohányzás
 
 
(FP24) - Budapest - Még mindig sokan keresik fel háziorvosukat influenzaszerű tünetekkel, tart a járvány.
bővebben
Kulcsszavak: ÁNTSZ, influenza
 
 
(FP24) - Kárpátalja - Múlt szombatra virradóra felgyújtották a magyar honfoglalási emlékművet a Vereckei-hágón, a feltételezett tetteseket elfogták – adta hírül az ungvári ua-reporter.com az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

bővebben
 
 
(FP24) - Beregszász - Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabjának előadásával méltatták Magyarország 2011 első félévi soros európai uniós elnökségét a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának szervezésében február 17-én a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban.

bővebben
 
 
(FP24) - Beregszász - Ötödik alkalommal rendeztek farsangi mulatságot a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Ebben az évben február 18-án került sor a jótékonysági bálra. Ezúttal a vendégek adományaikkal, cserépjegyek vásárlásával járulhattak hozzá a főiskolai épület tetőszerkezetének felújításához.

bővebben
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
 
 
Onlinefootage.tv - Footage and stories for crossmedia

Footage and stories for crossmedia